ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Κεραμέως - αντιπολίτευσης για την ομηρεία του κοσμήτορα του Πολυτεχνείου Κρήτης

Κόντρα Κεραμέως - αντιπολίτευσης για την ομηρεία του κοσμήτορα του Πολυτεχνείου Κρήτης
Η υπουργός Παιδείας διαμήνυσε πως «απειλές, πράξεις βίας και εκφοβισμοί δεν έχουν θέση στο ελληνικό Πανεπιστήμιο» INTIME NEWS / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Σφοδρή αντιπαράθεση με την υπουργό Παιδείας είχαν στη Βουλή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την αναφορά της Νίκης Κεραμέως προς τον Εισαγγελέα Χανίων για τη διερεύνηση καταγγελιών περί ομηρείας του κοσμήτορα του Πολυτεχνείου Κρήτης από μια ομάδα περίπου 30 ατόμων.

Η υπουργός Παιδείας διαμήνυσε πως «απειλές, πράξεις βίας και εκφοβισμοί δεν έχουν θέση στο ελληνικό Πανεπιστήμιο» και σημείωσε πως δεν είναι δυνατόν να κάνει η κυβέρνηση τα στραβά μάτια σε περιστατικά ανομίας. Όπως είπε, στην επίσημη αναφορά της Κοσμητείας γίνεται λόγος για αναγκαστικό εγκλεισμό του Κοσμήτορα στο γραφείο του. Επίθεση τέσσερις ώρες, συμπλήρωσε, δεχόταν ύβρεις, ενώ του απαγορεύτηκε να κάνει χρήση του κινητού του τηλεφώνου.

Οι δηλώσεις της Νίκης Κεραμέως έγιναν στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ 25, οι οποίοι έδωσαν διαφορετική εκδοχή για το περιστατικό.

Σύμφωνα με τον Νίκο Φίλη, οι φοιτητές αντέδρασαν επειδή κάποιος κατέβασε μια αφίσα, λέγοντας ότι δεν μπορεί για ένα σύνηθες περιστατικό να κατηγορούνται οκτώ φοιτητές για το αδίκημα της απαγωγής. Χαρακτήρισε «υπερεισαγγελέα» την Νίκη Κεραμέως, κατηγορώντας την ότι με την κίνησή της αυτή θέλει να στείλει ένα μήνυμα τρομοκρατίας απέναντι στα νέα παιδιά. «Η δύναμη στα Πανεπιστήμια είναι η δημοκρατία και τα προβλήματα δεν λύνονται με τον εισαγγελέα και την αστυνομία», είπε.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης έκανε λόγο «για επικίνδυνη κλιμάκωση της καταστολής και σχέδιο δημιουργίας κλίματος τρομοκράτησης των φοιτητών», ενώ η Σοφία Σακοράφα από το ΜέΡΑ25 μίλησε για μήνυμα τρομοκράτησης των φοιτητών και επίδειξη δήθεν αποφασιστικότητας από την πλευρά της κυβέρνησης.

Απαντώντας η Νίκη Κεραμέως κατηγόρησε τους βουλευτές για ανεπίτρεπτη εθελοτυφλία σε περιστατικά ανομίας, επικρίνοντας τους γιατί όχι μόνο δεν αποδοκίμασαν αλλά προέταξαν τα στήθη τους για την υπεράσπιση τέτοιων αποτρόπαιων, ασύλληπτων πράξεων.

«Εν έτει 2022 που συζητάμε για τους νέους ορίζοντες των ΑΕΙΙ,εσείς υπερασπίζεστε τις χειρότερες εκφάνσεις του παρελθόντος», ανέφερε η υπουργός Παιδείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ