ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μητσοτάκης «χτίζει» το «όχι» στις εκλογές - Ελιγμό πριν από τις κάλπες «βλέπει» η αντιπολίτευση

Ο Μητσοτάκης «χτίζει» το «όχι» στις εκλογές - Ελιγμό πριν από τις κάλπες «βλέπει» η αντιπολίτευση
Φωτογραφία από τη χθεσινή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο λιμάνι της Ραφήνας ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το ξεκαθάρισμα που έκανε από το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, επανέλαβε και από την Ανατολική Αττική ότι ισχύει στο ακέραιο η δέσμευση του για εκλογές στο τέλος της τετραετίας.

«Συνιστά ελληνικό παράδοξο να θεωρείται εκλογικός αιφνιδιασμός η δέσμευση του πρωθυπουργού ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Αυτό θα γίνει όμως. Γι' αυτό και έχουμε αρκετό χρόνο μπροστά μας για να υλοποιήσουμε το έργο μας», ανέφερε κατά τη σύσκεψη που είχε με δημάρχους της περιφερειακής ενότητας.

Οι εκλογές

Ο πρωθυπουργός επωφελήθηκε των πολιτικών ασίστ που δέχτηκε από έμπειρα κομματικά στελέχη για να τονίσει το στίγμα των προθέσεων του σχετικά με το ορόσημο της εκλογικής αναμέτρησης, που έχει μαρκαρισμένο στο καλεντάρι του.

Σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκε ο διάλογος που είχε ο κ. Μητσοτάκης με τον Περιφερειάρχη Αττικής, κατά την επιθεώρηση που έκανε στο εργοτάξιο του νέου Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων.

«Η δέσμευση εδώ είναι να λειτουργήσει Οκτώβριο», ήταν η επισήμανση του πρωθυπουργού, στην οποία ο Γιώργος Πατούλης, εμμέσως, προσέδωσε, εκλογική διάσταση:

«Τον Οκτώβριο θα είμαστε εδώ και θα είμαστε ξανά και τον Οκτώβριο του ‘23».

Ο πρωθυπουργός δεν προσπέρασε την αναφορά του «γαλάζιου» αυτοδιοικητικού και συμπλήρωσε, προκαλώντας τα γέλια των παρευρισκόμενων:

«Άρα πολύ πριν τις από τις εκλογές του '23».

Το δώρο στον Τσίπρα

Από τις συζητήσεις με τα γαλάζια στελέχη αλλά και τον απλό κόσμο στη Ραφήνα, αναδυόταν προεκλογικό «άρωμα» ενώ δεν έλειψαν τα καρφιά για τον μεγάλο αντίπαλο στην κάλπης της απλής αναλογικής.

Ενδεικτικός ήταν ο διάλογος που πυροδότησε, η γραβάτα που δώρισαν στον πρωθυπουργό τα μέλη της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας.

«Θα τη δώσουμε στον Τσίπρα», είπαν απευθυνόμενα προς τον πρωθυπουργό, ο οποίος με εμφανώς περιπαικτική διάθεση, πρόσθεσε:

«Κοίτα, αν ο Τσίπρας είναι ποτέ να βάλει γραβάτα, να βάλει αυτή».

Στην αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη μάλιστα, υπερθεμάτισε ο Γιώργος Πατούλης:

«Νομίζω ότι μετά τις εκλογές, θα του τη δώσουμε», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του περιφερειάρχη Αττικής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε όλους τους σταθμούς των επισκέψεων του έθεσε ως προτεραιότητα την ταχεία ολοκλήρωση των έργων και τη στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών και επαγγελματικών ομάδων.

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την πλήρη αναβάθμιση των υποδομών και της ποιότητας ζωής για περισσότερους από 400.000 κατοίκους στην Ανατολική Αττική περιλαμβάνει παρεμβάσεις συνολικού ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, και στόχος είναι να επιλυθούν προβλήματα δεκαετιών.

«Ο καλός μαθητής»

Ο πρωθυπουργός, πάντως, απέρριψε τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης ότι παρά τη διάψευση των εκλογικών σεναρίων, οι «γαλάζιες» περιοδείες προδίδουν την πρόθεση του στήσει πρόωρες κάλπες και δεν συνιστούν τίποτε άλλο από έναν προεκλογικό ελιγμό.

«Όπως ο καλός μαθητής δεν περιμένει να διαβάσει στο τελευταίο χρόνο για να μπει στο πανεπιστήμιο έτσι και εμείς δεν ποντάρουμε μόνο στην προεκλογική περίοδο είμαστε παντού παρόντες. Κοντά στην κοινωνία στηρίζοντας τους αδύναμους συμπολίτες μας. Υψώνοντας ψηλά τη σημαία της παράταξης μας, υψώνοντας ψηλά της σημαία της Ελλάδας», ανέφερε ο πρωθυπουργός στον χαιρετισμό προς τα στελέχη της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας.

Οι «γαλάζιες» εξορμήσεις

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι γαλάζιες εξορμήσεις σε όλη την επικράτεια από τα μικτά κλιμάκια, υπουργών, βουλευτών και κομματικών στελεχών.

Τη Δευτέρα ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, η Γενική Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού Ελένη Δουνδουλάκη και οι Βουλευτές Αθανάσιος Δαβάκης, Γεώργιος Κοτρωνιάς και Αθανάσιος Λιούτας περιόδευσαν στον Νομό Εύβοιας.

Την ίδια ημέρα, στον Νομό Κιλκίς βρέθηκαν η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, η Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των φύλων Καλυψώ Γούλα και οι Βουλευτές Θεόδωρος Καράογλου, Παναγής Καππάτος και Διονύσιος Σταμενίτης.

Την Τετάρτη 13 Ιουλίου θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στον Νομό Χαλκιδικής ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο Γενικός Γραμματέας Δασών Κωνσταντίνος Αραβώσης και οι Βουλευτές Βαγγέλης Λιάκος, Ιωάννης Πασχαλίδης και Έλενα Ράπτη.
Τη σκυτάλη παραλαμβάνουν ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, ο Γενικός Γραμματέας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους και ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς οι οποίοι την ερχόμενη Πέμπτη 14 Ιουλίου θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στον Νομό Λασιθίου, ενώ, ο υπουργός Εσωτερικών, αναπληρωτής, Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας και ο Γενικός Γραμματέας Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κωνσταντίνος Μπαγινέτας θα βρεθούν στον Νομό Πρέβεζας.
Το πολιτικό θερμόμετρο ανεβάζουν στα ύψη και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, και δεν αποκλείεται η ψήφιση του νέου πλαισίου για τα πανεπιστήμια να προκαλέσει μια νέα σύγκρουση κορυφής.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ