ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Λάσπη εσύ, θεσμικός εγώ»: Η κοινοβουλευτική απάντηση Τσίπρα σε Μητσοτάκη

«Λάσπη εσύ, θεσμικός εγώ»: Η κοινοβουλευτική απάντηση Τσίπρα σε Μητσοτάκη
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ναι μεν δεν πρόκειται να αφήσει τίποτα να πέσει κάτω, αλλά δεν πρόκειται να δώσει περισσότερη συνέχεια στα όσα είπε χθες ο πρωθυπουργός περί σύνδεσης του ΣΥΡΙΖΑ με την εμπρηστική επίθεση στο Real Group ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ / INTIME

Στο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία δείχνουν... κατανόηση για την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να πυροδοτήσει το πολιτικό σκηνικό, αλλά δεν είναι πρόθυμοι να τον ακολουθήσουν.

Κι αυτό αναμένεται να φανεί σήμερα Πέμπτη και κατά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ναι μεν δεν πρόκειται να αφήσει τίποτα να πέσει κάτω, αλλά δεν πρόκειται να δώσει περισσότερη συνέχεια στα όσα είπε χθες ο πρωθυπουργός περί σύνδεσης του ΣΥΡΙΖΑ με την εμπρηστική επίθεση στο Real Group.

Άλλωστε, πέρα από το ότι ο κ. Τσίπρας είχε προγραμματίσει εδώ και ημέρες να μιλούσε στη Βουλή σήμερα και είχε διαμορφώσει αναλόγως και το πρόγραμμά του, ένας ακόμα λόγος που δεν θέλησε να παραστεί χθες στην Ολομέλεια κατά την ομιλία Μητσοτάκη ήταν ακριβώς για να αποφύγει μια «λασπομαχία» την οποία θα αξιοποιούσαν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ για να πετάξουν τη μπάλα στην εξέδρα, όπως επισημαίνουν στην Κουμουνδούρου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ θεωρεί πολύ κομβικό όσο και κατάπτυστο το νομοσχέδιο Κεραμέως για να συμμετάσχει σε έναν αποπροσανατολισμό της συζήτησης, όπως θα μπορούσε να συμβεί και με τα όσα είπε ο Χριστόφορος Βερναρδάκης για την υπουργό Παιδείας, τα οποία πάντως ανακάλεσε γρήγορα.

Αντιθέτως, ο πρώην πρωθυπουργός θα δώσει έμφαση, πέρα βεβαίως από την κριτική σε συγκεκριμένες διατάξεις του νομοσχεδίου, σε θεσμικά ζητήματα που που ο ίδιος θεωρεί βαριά πλήγματα στο κράτος δικαίου, τη Δικαιοσύνη και την ελευθερία του Τύπου.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα αξιοποιήσει σχετική έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δημοσιεύτηκε χθες, την οποία, μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης είχε δηλώσει στη Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα πως ανέμενε και την θεωρεί κι εκείνος αξιόπιστη.

Ανάμεσα σε άλλα, η Κομισιόν σημειώνει πως η Ελλάδα δεν διαθέτει ολοκληρωμένο νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία των πληροφοριοδοτών, έχει ασκηθεί στη χώρα μας περιορισμένος αριθμός διώξεων για υποθέσεις διαφθοράς και υπήρξε αδιαφανής κατανομή της κρατικής χρηματοδότησης στα ΜΜΕ για την εκστρατεία κατά του covid μέσω της λίστας Πέτσα, ενώ οι επιθέσεις και οι απειλές κατά δημοσιογράφων συνεχίζονται.

Την Παρασκευή, εξάλλου, ο κ. Τσίπρας θα περιοδεύσει στα καμένα του Ελαιώνα της Άμφισσας, στις κεντρικές πλατείες της πόλης (Ησαΐα και Κεχαγιά) και θα έχει συνάντηση στο δημαρχείο της Άμφισσας με τους δημάρχους Δελφών και Δωρίδος, Παναγιώτη Ταγκαλή και Γιώργο Καπεντζώνη αντιστοίχως.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ