ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Αύξηση κατά 50% στους ελέγχους των παραβάσεων στην Κρήτη - Μαγκιά είναι να ζεις

Θεοδωρικάκος: Αύξηση κατά 50% στους ελέγχους των παραβάσεων στην Κρήτη - Μαγκιά είναι να ζεις
Προτεραιότητα είναι «να μειωθεί ο φόρος αίματος στην άσφαλτο στην Κρήτη» είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος ΑΠΕ/ΜΠΕ

Να αυξηθούν κατά 50% οι τροχονομικοί έλεγχοι στο νησί, για την αντιμετώπιση των παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ζήτησε από τον γενικό περιφερειακό διευθυντή Κρήτης Γιώργο Λυμπινάκη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

O υπουργός βρέθηκε στην Κρήτη με αφορμή τη συμμετοχή του σε σύσκεψη με τους διευθυντές των Αστυνομικών Διευθύνσεων Κρήτης, στο αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου.

O κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι στη διάρκεια της σύσκεψης στάθηκαν στο ζήτημα των τροχαίων ατυχημάτων, εξηγώντας ότι εκείνο το οποίο αποτελεί προτεραιότητα είναι «να μειωθεί ο φόρος αίματος στην άσφαλτο στην Κρήτη».

«Μαγκιά είναι να ζεις κι όχι να χάνεις τη ζωή σου»

Όπως επισήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, «είναι τραγικό να χάνουμε παιδιά, νέους ανθρώπους, αλλά και κάθε ηλικίας άνθρωπο, είτε είναι ντόπιος είτε είναι επισκέπτης του νησιού, από απροσεξία ή από προβλήματα τα οποία ο άνθρωπος μπορεί να τα αντιμετωπίσει».

Απηύθυνε δε έκκληση, «κυρίως στα νέα παιδιά, τα παιδιά μας», λέγοντας: «Θέλουμε να διασκεδάζουν, θέλουμε να περνάνε καλά. Μαγκιά είναι να ζεις και όχι να χάνεις τη ζωή σου επειδή ήπιες παραπάνω από όσο πρέπει». Όπως ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος, προς αυτή την κατεύθυνση θα υπάρξει συνεργασία με την αυτοδιοίκηση, τους κοινωνικούς φορείς, τους εκπαιδευτικούς και την Εκκλησία.

Αύξηση της αστυνομικής δύναμης

Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι το νησί είναι «πρωταγωνιστής στην τουριστική ανάκαμψη της χώρας και στην συνολική οικονομική επαναφορά και ανάπτυξή της» επισημαίνοντας ότι για να πετύχει η τουριστική ανάπτυξη, να έχει σταθερότητα και προοπτική πρέπει «να υπάρχει ασφάλεια στο νησί, ασφάλεια για την οποία εργάζεται συστηματικά και με επιτυχία η ελληνική αστυνομία». Πρόσθεσε επίσης, ότι έχει ενισχυθεί η δύναμη της Αστυνομίας με περισσότερους από 150 αστυνομικούς, ενώ η εικόνα στα αεροδρόμια και στα λιμάνια στην Κρήτη, δείχνει ότι λειτουργούν κανονικά «και οι αστυνομικοί μας εγγυώνται πραγματικά την ασφάλεια των πολιτών, τόσο των κατοίκων όσο και των εκατομμυρίων επισκεπτών».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξέφρασε την ικανοποίησή του για το επίπεδο αντιμετώπισης των θεμάτων βίας και εγκληματικότητας στο νησί, παρά την αύξηση, όπως είπε, των επιθετικών συμπεριφορών μετά την περίοδο της καραντίνας, παραθέτοντας: «Λόγω της δουλειάς που γίνεται, η εγκληματικότητα και παραβατικότητα που σχετίζεται με το μέσο κρητικό νοικοκυριό, δηλαδή με κλοπές, ληστείες, διαρρήξεις, είναι μειωμένη περίπου 20%».

Επιπλέον, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στα όσα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, σημειώνοντας ότι «τα χρόνια που κυβερνά τη χώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ένας Κρητικός που άξια οδηγεί το τιμόνι της χώρας, η Αστυνομία, εδώ στην Κρήτη, έχει ενισχυθεί με πολύ σημαντικές υποδομές. Είναι πάνω από 200 τα οχήματα που έχουν έρθει στο νησί και περίπου χίλια αλεξίσφαιρα γιλέκα, τα οποία είναι κρίσιμα για την ασφάλεια των αστυνομικών».

Ολοκληρώνοντας, ανέφερε ότι με την επίσκεψη στην Κρήτη με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνο Σκούμα, θέλουν να αναδειχθεί και η καθοριστική ενίσχυση σε υλικοτεχνικές υποδομές της ΕΛΑΣ στο νησί, όπως η δημοπράτηση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου στο Ρέθυμνο, που χρηματοδοτείται από το υπουργείο Υποδομών με 8,5 εκατ. ευρώ. Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, έχει εγκριθεί η σχετική τεχνική μελέτη και προχωρά και η αναβάθμιση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, που επεκτείνεται με τη λέσχη των αστυνομικών, ενώ αντίστοιχες κινήσεις θα γίνουν και για την Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου, το επόμενο διάστημα.

Εξάλλου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε συνάντηση και με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ευγένιο, με τον οποίο, όπως τόνισε, γνωρίζονται από το παρελθόν, πριν αναδειχθεί στο ύπατο αξίωμα της Εκκλησίας της Κρήτης, και συζήτησαν θέματα που απασχολούν την κοινωνία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ