ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Τώρα βλέπουν εξάντληση τετραετίας, ούτε καν την άνοιξη εκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Τώρα βλέπουν εξάντληση τετραετίας, ούτε καν την άνοιξη εκλογές
Στη Φωκίδα περιοδεύει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Πλήρης ικανοποίηση επικρατεί στην Κουμουνδούρου για τη χθεσινή (Πέμπτη) ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή η οποία, όπως ισχυρίζονται, έβαλε τα πράγματα στην θέση τους και κατάδειξε ποιος πολιτικός αρχηγός κινείται θεσμικά και ποιος με βάση την προβοκάτσια και τη χυδαιότητα.

Παρατηρούν, μάλιστα, με νόημα στο CNN Greece, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο σημείο να ανοίξει τις πόρτες του Μεγάρου Μαξίμου για τον υπόδικο για διαφθορά πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί.

Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, στο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ θεωρούν πως ο «ιστορικός αναθεωρητισμός» Συρίγου περί «μύθου του Πολυτεχνείου» το στρίμωξε στη γωνία και η ξεκάθαρη τοποθέτηση του Χάρη Καστανίδη έφερε σε δύσκολη θέση τους «δεξιούς» της Χαριλάου Τρικούπη που ονειρεύονται συγκυβέρνηση με τη ΝΔ.

Την ίδια ώρα, στην αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμούν πλέον πως ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δεν θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές το φθινόπωρο, αλλά ούτε καν την προσεχή άνοιξη, προτιμώντας την εξάντληση της τετραετίας το καλοκαίρι του 2023.

Κι αυτό κυρίως γιατί, όπως λένε, ο πρωθυπουργός εκτιμά πως το χρήμα που θα εισρεύσει από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ, καθώς και μια πιθανή αλλαγή τακτικής από την ΕΕ το φθινόπωρο ως προς την ενεργειακή της πολιτική και η λήψη επενδυτικής βαθμίδας από τους οίκους αξιολόγησης θα ανακουφίσουν πολύ τα νοικοκυριά.

«Μια τέτοια εξέλιξη, μαζί με το ότι οι πολίτες διαχρονικώς προτιμούν την εξάντληση της τετραετίας από τις πρόωρες εκλογές, πιστεύει ότι θα τον ευνοήσει. Δεν αντιλαμβάνεται, ωστόσο, την ολοένα κι αυξανόμενη οργή του λαού, που χρεώνει στην κυβέρνηση ότι η χώρα μας είναι από τις πρώτες στην Ευρώπη στην ακρίβεια», επισημαίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μεταξύ κι όπως έχουμε γράψει από την Τρίτη, ο κ. Τσίπρας περιοδεύει σήμερα στο νομό Φωκίδας.

Ειδικότερα, στις 11.00 επισκέπτεται τον πληγέντα από τη φωτιά Παραδοσιακό Ελαιώνα της Άμφισσας (διασταύρωση Σερνικακίου), στις 11:30 θα περιοδεύσει στην αγορά της Άμφισσας (εκκίνηση πλατεία Ησαΐα) και στις 12:00 θα έχει συνάντηση με τους δημάρχους Δελφών και Δωρίδας στο δημαρχείο του δήμου Δελφών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ