ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπακογιάννης για Θάνο Αξαρλιάν: «Θα θυμόμαστε πάντα, δεν θα ξεχάσουμε ποτέ»

Κώστας Μπακογιάννης για Θάνο Αξαρλιάν: «Θα θυμόμαστε πάντα, δεν θα ξεχάσουμε ποτέ»
«Εμείς θα θυμόμαστε πάντα, δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Τον Αξαρλιάν, τον Φύσσα κι όλους τους αδικοχαμένους του μίσους», αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων

Τριάντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο νεαρός φοιτητής Θάνος Αξαρλιάν έπεσε νεκρός στο κέντρο της Αθήνας, τραυματισμένος θανάσιμα από τα θραύσματα της ρουκέτας που εκτόξευσε η τρομοκρατική οργάνωση  «17 Νοέμβρη» κατά του τότε υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Παλαιοκρασσά.

Κάθε χρόνο, ίδια μέρα και ώρα, η οικογένεια και οι φίλοι του αδικοχαμένου φοιτητή επισκέπτονται το σημείο της δολοφονίας, προκειμένου να τιμήσουν τη μνήμη του. Στο πλευρό τους βρέθηκε και φέτος ο Κώστας Μπακογιάννης, αποτίοντας ελάχιστο φόρο τιμής στον Αξαρλιάν, το νήμα της ζωής του οποίου κόπηκε με τόσο βίαιο και απότομο τρόπο σε ηλικία μόλις 20 ετών.

Μάλιστα, με αφορμή την συμπλήρωση 30 ετών από τη δολοφονία του ο δήμαρχος της Αθήνας δημοσίευσε και ένα μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media. O Κώστας Μπακογιάννης αναφέρεται στον πόνο που βιώνει εδώ και 30 χρόνια η μητέρα και η οικογένεια του αδικοχαμένου Αξαρλιάν, αφήνει σαφείς αιχμές κατά όσων δίνουν δημόσιο βήμα στον κατά συρροή δολοφόνο Δημήτρη Κουφοντίνα, ενώ μνημονεύει και τον Παύλο Φύσσα, ο οποίος αποτελεί ακόμη ένα θύμα του τυφλού διχασμού, του μίσους, της βίας.

«Ο πόνος για τη μάνα του, την οικογένειά του κι εμάς ζωντανός. Μνημονεύουμε σήμερα, όπως κάθε χρόνο εδώ και 30 χρόνια, τον Θάνο Αξαρλιάν. Δολοφονήθηκε κι αυτός από την 17 Νοέμβρη. Εμείς μνημονεύουμε και κάποιοι δίνουν δημόσιο βήμα στον κατά συρροή δολοφόνο Δημήτρη Κουφοντίνα. Εμείς θα θυμόμαστε πάντα, δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Τον Αξαρλιάν, τον Φύσσα κι όλους τους αδικοχαμένους του μίσους», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος της Αθήνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ