ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο θέατρο Δελφών ο Τσίπρας: Θα παρακολουθήσει την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή

Στο θέατρο Δελφών ο Τσίπρας: Θα παρακολουθήσει την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή
Ο ιδιοκτήτης του «Μεγάλου Καφενείου», Παναγιώτης Ταλάντης, μίλησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για την ιστορία του χώρου όπου είχε εμφανιστεί κι ο Μάνος Κατράκης, ο οποίος μάλιστα έχει αφήσει και την υπογραφή του στη σκηνή Λουκία Μαστροπέρρου

Την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Τσέζαρε Γκραουζίνις στο αρχαίο θέατρο των Δελφών θα παρακολουθήσει το βράδυ της Παρασκευής ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έχει καταλύσει σε ξενοδοχείο της περιοχής στον απόηχο της περιοδείας του στη Φωκίδα.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι Έλλη Τρίγγου, Βασίλης Μπισμπίκης, Δανάη Μιχαλάκη, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Γιώργος Παπαγεωργίου, Χρήστος Σαπουντζής και Στρατής Χατζησταματίου.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την πολιτιστική κληρονομιά της Άμφισσας επισκεπτόμενος τη Δημοτική Πινακοθήκη, που φιλοξενεί και τα σχέδια που έκανε ο σπουδαίος αγιογράφος Σπύρος Παπαλουκάς για την αγιογράφηση του Μητροπολιτικού Ναού της Άμφισσας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έμαθε περισσότερα και για την ιστορία του «Μεγάλου Καφενείου», όπου είχαν γίνει και γυρίσματα του «Θίασου» του Θόδωρου Αγγελόπουλου, αλλά και για το πολιτιστικό παρόν της πόλης επισκεπτόμενος το ατελιέ του ζωγράφου Γιώργου Σκυλογιάννη και παίρνοντας πληροφορίες για την κινηματογραφική λέσχη.

Ο πρώην πρωθυπουργός γευμάτισε στον παραδοσιακό οικισμό της Άμφισσας, τη Χάρμαινα, όπου μοιράστηκε με τους συνδαιτημόνες του τη στενοχώρια του για την απομόνωση της Άμφισσας, μολονότι θα μπορούσε να παίξει κεντρικό ρόλο στη Στερεά Ελλάδα, καθώς και για τα προβλήματα του τοπικού νοσοκομείου, αλλά και για το γηρασμένο πληθυσμό της, πρόβλημα που εντείνεται με την κατάργηση πανεπιστημιακών τμημάτων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έμεινε προβληματισμένος κι από την εικόνα που αντίκρισε στον καμένο Παραδοσιακό Ελαιώνα της Άμφισσας, παρατείνοντας μάλιστα την εκεί παραμονή του προκειμένου να μιλήσει με όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους που ήθελαν να μοιραστούν μαζί του τον πόνο τους.

Ο κ. Τσίπρας, πάντως, απόλαυσε τους τοπικούς μεζέδες, παίρνοντας μαζί του ως δώρα λάδι, τσίπουρο, αλλά κι ελιές Άμφισσας που του άρεσαν πολύ.

Ιδιαιτέρως θερμή υποδοχή στον κ. Τσίπρα - είναι ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που επισκέπτεται την Άμφισσα από το 2009 και τον Γιώργο Παπανδρέου - επιφύλαξε και η Ρομά κοινότητα, η οποία είναι ενσωματωμένη στη ζωή της πόλης.

Όταν, μάλιστα, αναχωρούσε από την πόλη ξυπόλυτο παιδί Ρομά του ευχήθηκε «καλό ταξίδι κύριε Τσίπρα», σκηνή που συγκίνησε όσους ήταν αυτόπτες μάρτυρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ