ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Κάθε εβδομάδα και μία απογοήτευση, ένα ψέμα και μία απάτη από την κυβέρνηση

ΣΥΡΙΖΑ: Κάθε εβδομάδα και μία απογοήτευση, ένα ψέμα και μία απάτη από την κυβέρνηση
Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε την Παρασκευή έναν δύσκολο για τον ΣΥΡΙΖΑ νομό, τη Φωκίδα Γ.Τ. ΣΥΡΙΖΑ / ANDREA BONETI / ΙΝΤΙΜΕ

Ικανοποίηση επικρατεί στο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τη χθεσινή (Παρασκευή) περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στη Φωκίδα, σε ένα δύσκολο για το κόμμα νομό, στον οποίο άλλωστε δεν είχε εκλέξει βουλευτή το 2019.

Για αυτό κι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόταξε ως τοπική διακύβευση να περάσει η Φωκίδα στην προοδευτική παράταξη στις επόμενες εκλογές.

Στο πλαίσιο, εξάλλου, της ευρύτερης κομματικής εξόρμησης εντάσσεται και η παρουσία της γραμματέως, Ράνιας Σβίγκου, στο Ρέθυμνο αύριο και τη Δευτέρα.

Σε πολιτικό επίπεδο, στην Κουμουνδούρου υποστηρίζουν πως κάθε εβδομάδα προστίθεται από την κυβέρνηση και μία απογοήτευση, ένα ψέμα και μία απάτη με θύματα πάντοτε τους πολίτες:

«Επί δύο μήνες ολόκληρη η κυβέρνηση, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ περνούσαν την εντύπωση πως έρχονται μέτρα ανακούφισης για τη ρήτρα αναπροσαρμογής της τάξης των 600 ευρώ ανά νοικοκυριό. Το επικοινωνιακό παιχνίδι ήταν σαφές και είχε ως στόχο να μετριάσει την κοινωνική δυσφορία δίνοντας ψεύτικες υποσχέσεις. Και η απάτη συνεχίστηκε. Τάζουν σήμερα πως θα βγάλουν από τον προϋπολογισμό επιπλέον 40 εκατομμύρια ευρώ για τον Ιούνιο, ενώ η αλήθεια είναι πως τα 20 από αυτά απλώς περίσσεψαν από τα 280 εκατ. που είχαν αρχικώς προβλέψει».

Σύμφωνα πάντα με την αξιωματική αντιπολίτευση, σήμερα οι πολίτες έχουν διαπιστώσει ότι η μέση επιδότηση δεν αγγίζει καν τα 600 ευρώ, αλλά η μέση επιδότηση είναι 17 ευρώ το μήνα για έξι μήνες.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, προσθέτουν, ενώ ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών είχε υποσχεθεί ότι προβλέπεται αποζημίωση του 95% των νοικοκυριών, τελικώς πέταξαν εκτός αποζημίωσης το 40%.

«Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν προστατεύει τους πολίτες έστω με μέτρα ανακούφισης, αλλά συνεχίζει να βάζει πλάτη στα καρτέλ της ενέργειας, καθώς οι φουσκωμένοι λογαριασμοί συνεχίζουν να έρχονται κανονικά και η ρήτρα αναπροσαρμογής στην πράξη δεν καταργείται. Κι αυτό περνά οριζοντίως στην κοινωνία. Ο πληθωρισμός καλπάζει ανοδικά ελεύθερος από οποιαδήποτε κυβερνητική παρέμβαση. Όταν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες λαμβάνονται πρωτοφανή μέτρα περιορισμού των επιπτώσεων του πολέμου, στην Ελλάδα βρίσκουν κάποιοι ευκαιρία να πλουτίσουν. Η ΔΕΗ ιδιωτικοποιήθηκε και το μόνο που τους νοιάζει είναι πώς τα πάνε οι μετοχές στο χρηματιστήριο. Την ίδια ώρα, Γαλλία και Γερμανία εθνικοποίησαν εταιρείες ενέργειας σε μια προσπάθεια να μαζέψουν τη συστημική κρίση που θα χτυπούσε νοικοκυριά κι επιχειρήσεις», επισημαίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Κουμουνδούρου, επίσης, σημειώνουν πως μόνο το πρώτο πεντάμηνο του 2022 οι πολίτες έχουν πληρώσει 3,8 δισ. ευρώ περισσότερα σε φόρους σε σχέση με το 2021: «Η επίθεση που εξελίσσεται στα πορτοφόλια του κόσμου βαφτίστηκε από τον κ. Μητσοτάκη “αποκατάσταση αδικίας”. Όμως η πραγματική αποκατάσταση της αδικίας που βιώνουν οι πολίτες στους λογαριασμούς τους θα έρθει μόνο με εκλογές», συμπληρώνουν στο ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ