ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Παίρνει σάρκα και οστά το «θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα»

ΣΥΡΙΖΑ: Παίρνει σάρκα και οστά το «θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα»
Ύστερα από την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων ανά τη χώρα για την υποδοχή νέων μελών, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν από μεγάλη συμμετοχή, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν στην Κουμουνδούρου, σειρά παίρνουν οι εκδηλώσεις για την ακρίβεια ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME

Σάρκα κι οστά στην «προειδοποίηση» του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής την περασμένη εβδομάδα πως «θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα» δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο πως βγήκε μπροστά ο διευθυντής του γραφείου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μιχάλης Καλογήρου, για να προαναγγείλει αγωγές και μηνύσεις σε βάρος όσων επιμένουν να ισχυρίζονται πως ο καταδικασμένος σε πρώτο βαθμό για βιασμούς Δημήτρης Λιγνάδης βρίσκεται εκτός φυλακής εξαιτίας είτε του νόμου Παρασκευόπουλου είτε της αλλαγής του Ποινικού Κώδικα επί ΣΥΡΙΖΑ το 2019.

Στο πλαίσιο του «θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα» εντάσσεται και η επιστολή της Όλγας Γεροβασίλη στον πρόεδρο της Βουλής με την οποία του υπενθυμίζει την πρόταση Τσίπρα για τη σύσταση κοινοβουλευτικής επιτροπής λογοδοσίας για το πού θα πηγαίνουν τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, καλώντας τον Κώστα Τασούλα να προγραμματίσει άμεσα τη σχετική συνεδρίαση της Επιτροπής Κανονισμού του Κοινοβουλίου.

Όσον αφορά τη φιλοσοφία της αλλαγής της ποινικής νομοθεσίας πριν τρία χρόνια, στην αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνουν πως αποτέλεσε πολιτική επικύρωση της εργασίας χρόνων πολύπειρων επιστημόνων, ενώ κινείται προς την κατεύθυνση φιλελευθεροποίησης του δικαίου.

«Δεν ισχύει για την υπόθεση Λιγνάδη, αλλά είναι λογικό πως θα επηρεάζονταν βραχυπρόθεσμα παλαιότερες της αναθεώρησης ποινικές υποθέσεις, αφού ισχύει η αρχή του ευνοϊκότερου νόμου. Ο Ποινικός Κώδικας, ωστόσο, δεν είναι ένα νομοθέτημα που μπορεί να αλλάζει κάθε τρεις και λίγο, όπως κάνει η σημερινή κυβέρνηση για επικοινωνιακούς λόγους, αλλά πρέπει να κρίνεται σε βάθος χρόνου», συμπληρώνουν στο CNN Greece οι ίδιες πηγές.

Ύστερα, εξάλλου, από την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων ανά τη χώρα για την υποδοχή νέων μελών, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν από μεγάλη συμμετοχή, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν στην Κουμουνδούρου, σειρά παίρνουν οι εκδηλώσεις για την ακρίβεια με γενικό τίτλο «Να βάλουμε στοπ στην ακρίβεια Μητσοτάκη- Ήρθε η ώρα της πολιτικής αλλαγής».

Σε αυτές τις εκδηλώσεις ομιλητές είναι σε κάθε εκλογική περιφέρεια τοπικοί βουλευτές και κάποιο κεντρικό στέλεχος.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνουν, επίσης, πως η επιλογή της τοξικότητας που έχει κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν του βγαίνει, αφού απομακρύνει από τη ΝΔ την κρίσιμη μάζα της μεσαίας τάξης.

«Γι’ αυτό και δεν ακούσαμε ξανά πως ευθυνόμαστε για την επίθεση στον Real», αναφέρουν με νόημα στο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως οι απώλειες της ΝΔ προς τα δεξιά της, ιδίως στη βόρεια Ελλάδα, θα την κάνει ακόμα πιο επικίνδυνη το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ