ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Φωτιάς το ανάγνωσμα - Τα επιχειρήματα της Κουμουνδούρου κατά της κυβέρνησης

ΣΥΡΙΖΑ: Φωτιάς το ανάγνωσμα - Τα επιχειρήματα της Κουμουνδούρου κατά της κυβέρνησης
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας INTIME

Οι συνεχιζόμενες φωτιές στο νομό Αττικής, αλλά και η ασθένεια για δεύτερη φορά του Αλέξη Τσίπρα με covid οδήγησαν στην αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα Πέμπτη εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για το κράτος δικαίου στο πάρκο Ελευθερίας.

Η επικαιρότητα, ωστόσο, τροφοδοτεί, όπως τουλάχιστον σημειώνουν στην Κουμουνδούρου, την αξιωματική αντιπολίτευση με πολλά επιχειρήματα.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα, βεβαίως, οι καταστροφικές πυρκαγιές, τις οποίες ναι μεν δεν αποδίδουν στην κυβέρνηση, αλλά υπενθυμίζουν, πως ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός κι ο αρμόδιος υπουργός Πολιτικής Προστασίας που υποστήριζαν πριν μερικές μόλις εβδομάδες, πως είμαστε έτοιμοι ως κράτος να τις αντιμετωπίσουμε.

«Η πραγματικότητα, όμως, τους διαψεύδει, με θύματα τους πολίτες και τις περιουσίες τους», αναφέρουν στο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ματαίωσε τη σημερινή του περιοδεία στην Πρέβεζα λόγω των πυρκαγιών, αλλά γιατί φοβήθηκε να έρθει αντιμέτωπος με τη λαϊκή οργή.

Στο ίδιο μήκος κύματος, επισημαίνουν πως η περυσινή καταστροφή δεν έγινε μάθημα προκειμένου να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα πρόληψης κι αποτελεσματικότερος μηχανισμός αντιμετώπισης των πυρκαγιών και πως δεν μπορεί να συνεχιστεί η πολιτική των εκκενώσεων, ακόμα κι όταν δεν είναι απαραίτητες, όταν οι κάτοικοι θα μπορούσαν να συνδράμουν στη μη επέκταση των φωτιών.

Υπενθυμίζουν και δήλωση του κ. Μητσοτάκη, όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με την οποία «είμαστε μια χώρα στην οποία έχουμε να αντιμετωπίσουμε μετά βεβαιότητας σεισμούς, φωτιές και πλημμύρες και είμαστε ασυγχώρητοι, αν δεν είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτά που ξέρουμε, με βεβαιότητα ότι θα γίνουν κάποια στιγμή».

Την ίδια ώρα, στο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ δεν ξεχνούν την υπόθεση Λιγνάδη, δίνοντας έμφαση και σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ηθοποιών, με την οποία εκφράζεται η οργή της για την απελευθέρωση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Στην ίδια ανακοίνωση, δηλώνουν την αλληλεγγύη τους στους Έλληνες καλλιτέχνες και στον αγώνα τους για την απονομή δικαιοσύνης και δη στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, το οποίο, κατά την αξιωματική αντιπολίτευση, επιχειρεί να απαξιώσει η κυβέρνηση «με χυδαία επιχειρήματα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ