ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου σε Τσίπρα: Μερικές φορές το σιγάν είναι κρείττον του λαλείν

Οικονόμου σε Τσίπρα: Μερικές φορές το σιγάν είναι κρείττον του λαλείν
«Όταν η χώρα αντιμετωπίζει ένα καταστροφικό φυσικό φαινόμενο, επιβάλλεται οι πολιτικές δυνάμεις να δείχνουν σοβαρότητα και υπευθυνότητα» τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος INTIME/ ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Τις δηλώσεις του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, περί ελλείμματος ενσυναίσθησης από πλευράς της κυβέρνησης για τις καταστροφικές φωτιές των τελευταίων εικοσιτετραώρων, σχολιάζει με δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Όταν η χώρα αντιμετωπίζει ένα καταστροφικό φυσικό φαινόμενο, επιβάλλεται οι πολιτικές δυνάμεις να δείχνουν σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Όταν ο κ. Τσίπρας συνδυάζει, στην ίδια φράση, τις λέξεις “καμένα” και “ενσυναίσθηση”, ο συνειρμός είναι άμεσος και προφανής. Όλοι θυμούνται. Μερικές φορές το σιγάν είναι κρείττον του λαλείν» υπογραμμίζει ο κ. Οικονόμου.

Στάχτη 20.350 στρέμματα στην Πεντέλη

Με βάση εικόνα πολύ υψηλής ανάλυσης που ελήφθη από το δορυφόρο Landsat 9 την Τετάρτη 20 Ιουλίου, στις 12:05 τοπική ώρα, την οποία ανέκτησε και επεξεργάστηκε η πυρομετεωρολογική ομάδα FLAME του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) / meteo.gr, η νεότερη εκτίμηση για την έκταση που επηρέασε η δασική πυρκαγιά της Πεντέλης είναι περίπου 20.350 στρέμματα.

Επισημαίνεται ότι η έκταση αυτή έχει υπολογιστεί κατά προσέγγιση, καθώς οι περιοχές εντός της περιμέτρου δεν έχουν πληγεί όλες το ίδιο, ενώ αναμένεται και ο περισσότερο ακριβής υπολογισμός από την ενεργοποίηση της υπηρεσίας Rapid Mapping του Ευρωπαϊκού Συστήματος Copernicus.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα Μέγαρα

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης, ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης, μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα» ανέφερε ότι έχει καεί πολύ μεγάλη έκταση, περίπου 5.000 στρεμμάτων, ενώ αρκετές είναι οι ζημιές και σε σπίτια.

«Κάηκε μια πολύ μεγάλη έκταση, περίπου 5.000 στρέμματα πευκοδάσους, φυστικόδεντρων, ελαιόδεντρων και λοιπών καλλιεργειών, κατέστρεψε και αρκετά σπίτια, χωρίς να ξέρουμε τον ακριβή αριθμό. Κλιμάκια του δήμου θα προχωρήσουν σήμερα στην καταγραφή, αυτοψίες και αποτίμηση των ζημιών. Θα ζητήσουμε να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να μπορέσουν αυτοί οι άνθρωποι που έχουν υποστεί τις ζημιές να πάρουν τις προβλεπόμενες από τον νόμο αποζημιώσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ