ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου κατά Τσίπρα: Αντί για τα Tsipronomics να μας πει πώς υπολόγισε τη φορολόγηση υπερεσόδων

Οικονόμου κατά Τσίπρα: Αντί για τα Tsipronomics να μας πει πώς υπολόγισε τη φορολόγηση υπερεσόδων
Η Κυβέρνηση φορολογεί τα πραγματικά υπερέσοδα, με συντελεστή 90%, και δίνει τα χρήματα αυτά για την ενίσχυση των καταναλωτών, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Ο κ. Τσίπρας για μια ακόμη φορά επιδεικνύει την απύθμενη αμάθειά του», αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας  αναφορικά με τα υπερκέρδη των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας.

«Αντί για τα Tsipronomics ας μας απαντήσει ποια μεθοδολογία εφάρμοσε στον υπολογισμό των προς φορολόγηση υπερεσόδων των παρόχων ενέργειας, ώστε να καταλήξει σε αυτά τα ποσά. Επίσης, αν μπορεί, ας μας πει ποια είναι, κατ' αυτόν, τα υπερέσοδα κάθε εταιρείας και ποιο φόρο ο ίδιος προτείνει και σε ποιες εταιρείες. Αναλυτικά και τεκμηριωμένα», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Οικονόμου για να καταλήξει λέγοντας:

«Τέλος, μήπως ζητά να φορολογηθούν και οι εκπτώσεις που δόθηκαν από τη ΔΕΗ σε αγρότες, μικροεπιχειρηματίες και ευάλωτα στρώματα; Η Κυβέρνηση φορολογεί τα πραγματικά υπερέσοδα, με συντελεστή 90%, και δίνει τα χρήματα αυτά για την ενίσχυση των καταναλωτών».

Να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του επικαλέστηκε την έκθεση του τομέα Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, σύμφωνα με την οποία τα υπερκέρδη των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από τον Ιούλιο του 2021 μέχρι τον Ιούνιο του 2022 έφτασαν τα 2,2 δισ. ευρώ.

«Ενώ οι άδικες χρεώσεις και τα λεγόμενα ουρανοκατέβατα κέρδη των παραγωγών ΑΠΕ που χρεώθηκαν στους καταναλωτές κι αναμένεται να επιστραφούν ως επιδότηση μέσω του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης εκτιμώνται σε 2,45 δισ. ευρώ. Με λίγα λόγια, με ευθύνη της κυβέρνησης σχεδόν 4,6 δισ. ευρώ έκαναν φτερά από τις τσέπες των καταναλωτών και βρέθηκαν σε αυτές των παραγωγών και κυρίως στα ταμεία της ΔΕΗ, που έχει τη μερίδα του λέοντος σε αυτό το ράλι της αισχροκέρδειας», αναφέρειμεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.

Τσίπρας: «Μιλάνε οι αριθμοί - Στα 2,2 δισ. ευρώ τα υπερκέρδη των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ