ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για αλαζονεία πάνω στις στάχτες κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ το Μητσοτάκη

Για αλαζονεία πάνω στις στάχτες κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ το Μητσοτάκη
INTIME

Για αλαζονεία πάνω στις στάχτες κατηγορούν στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναφέρουν, μάλιστα, χαρακτηριστικά στην αξιωματική αντιπολίτευση πως η φράση «ο άνθρωπος δεν νιώθει», είναι σαν να βγήκε για να περιγράψει τον πρωθυπουργό.

«Μονίμως αποδεικνύει ότι δυσκολεύεται να κατανοήσει τις δυσκολίες και τη δυσαρέσκεια των πολιτών σε μια σειρά από ζητήματα. Την Τετάρτη πήγε στα καμένα χαμογελαστός κι άνετος, λες και πήγαινε στην ταβέρνα με φίλους. Στην υπόθεση Λιγνάδη κάνει την πάπια. Δεν ζητά συγγνώμη και δεν εκφράζει μια κουβέντα συμπαράστασης για τα θύματα. Δεν τον ενδιαφέρει η κοινωνική οργή. Το μόνο που τον νοιάζει είναι πώς θα κρατήσει την Λίνα Μενδώνη στη θέση της για να συνεχίσουν τις εξυπηρετήσεις από εδώ κι από εκεί», σημειώνουν στην Κουμουνδούρου, χωρίς να στέκονται μόνο εκεί.

«Στην πανδημία οι άνθρωποι πέθαιναν κατά χιλιάδες και δεν θωράκισε το σύστημα υγείας ούτε αύξησε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ο καθένας και η τύχη του. Μοίρασε 10 και 20 ευρώ στους πολίτες που έχει τσακίσει η ενεργειακή κρίση, ενώ τους έταζε 600 ευρώ. Σαν να μένουν οι άνθρωποι ικανοποιημένοι με τις υποσχέσεις. Το “power pass” έγινε “απάτη pass”, αλλά ποιος νοιάζεται; Δεν παίρνει αποφασιστικά μέτρα αντιμετώπισης του πληθωρισμού την ώρα που νοικοκυριά κόβουν βασικά είδη διατροφής», προσθέτουν στο ΣΥΡΙΖΑ.

Τελευταίο παράδειγμα έλλειψης ενσυναίσθησης από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη θεωρούν στο ΣΥΡΙΖΑ την καταστροφική πυρκαγιά της Πεντέλης, για την οποία δήλωσε πως οι ζημιές ήταν «πολύ περιορισμένες» (πάνω από 20.000 στρέμματα καμένου δάσους και δεκάδες σπίτια), «δίνοντας συνέχεια στο κρεσέντο αλαζονείας κι αυτοθαυμασμού του υπουργού του κ. Στυλιανίδη, ενώ απέφυγε να επισκεφθεί στην περιοδεία του πληγέντες και κατεστραμμένα σπίτια και επιχειρήσεις».

Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρουν πως σε κάθε φυσική καταστροφή επιβεβαιώνεται η πλήρης ανεπάρκεια του ίδιου του κ. Μητσοτάκη και του «επιτελικού κράτους» που θα λειτουργούσε στην εντέλεια.

«Αντίστοιχα αλαζονική ήταν και η άρνησή του να ζητήσει έστω μία συγγνώμη για το σκάνδαλο Λιγνάδη και την κάλυψη που παρείχαν στον καταδικασμένο πλέον βιαστή, συνεχίζοντας την κάλυψη στην κυρία Μενδώνη και τολμώντας να κατηγορήσει την αντιπολίτευση για τοξικότητα, παρά την πάνδημη κατακραυγή που συνεχίζεται, όχι μόνο από το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από την κοινωνία των πολιτών και το σύνολο του καλλιτεχνικού κόσμου».

Ως χαρακτηριστικότερο παράδειγμα «απύθμενης αλαζονείας» χαρακτηρίζουν στην Κουμουνδούρου τη στάση του πρωθυπουργού στο μέτωπο της ακρίβειας, «για την οποία καθυστέρησε δραματικώς να πάρει μέτρα, ενώ με νεοφιλελεύθερες επιλογές του επιδείνωσε την κρίση, με αποτέλεσμα να καταγράφουμε αρνητικά ρεκόρ σε όλη την ΕΕ.

Θέτουν, μάλιστα, ως παραδείγματα πως ένα στα δύο νοικοκυριά κόβει βασικά είδη διατροφής για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στους λογαριασμούς, το εισόδημα των εργαζομένων τελειώνει στην καλύτερη περίπτωση τη 19η ημέρα, ενώ η άρνηση Μητσοτάκη να μειώσει τον ΕΦΚ στα καύσιμα έχει οδηγήσει σε έκρηξη εσόδων στο Δημόσιο, προσθέτοντας επί της ουσίας ακόμα ένα είδος αισχροκέρδειας, αυτή τη φορά από το κράτος.

«Η χώρα μας, σύμφωνα με την Κομισιόν, έχει τις μεγαλύτερες αυξήσεις στο ρεύμα για επιχειρήσεις, το τρίτο ακριβότερο για νοικοκυριά και την ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη, αλλά ο ίδιος εμφανίζεται να δίνει συγχαρητήρια στον εαυτό του και τους υπουργούς του για απολύτως ανεπαρκή επιδόματα που δεν ισοσταθμίζουν ούτε στο ελάχιστο την απώλεια εισοδήματος και την έκρηξη της ακρίβειας. Ενδεικτική περίπτωση το φιάσκο του power pass, για το οποίο προειδοποιούσε ήδη από τον Μάιο ο Αλέξης Τσίπρας πως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και η απάτη θα αποκαλυφθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των πολιτών. Όπως αποκαλύφθηκε η απάτη με το power pass, πολύ σύντομα θα αποκαλυφθεί και η άλλη απάτη του κ. Μητσοτάκη με τη δήθεν κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Κι όλα αυτά, την ώρα που αποδεικνύεται πλέον πως τα υπερκέρδη από την ενέργεια ανέρχονται σε 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ για το έτος που πέρασε, σύμφωνα με την εμπεριστατωμένη έρευνα που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ. Ακόμα και όταν είπε ο κ. Μητσοτάκης πως θα φορολογήσει τα υπερκέρδη μετά από την πίεση του ΣΥΡΙΖΑ, απλώς ψαλίδισε το ποσό για να φορολογήσει εν τέλει 280 εκατ. ευρώ», τονίζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Την ίδια ώρα, στην αξιωματική αντιπολίτευση υπενθυμίζουν πως ο πρωθυπουργός ιδιωτικοποίησε τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού όταν όλες οι άλλες χώρες προχωρούν πια σε εθνικοποιήσεις, με αποτέλεσμα η αισχροκέρδεια να «χτυπά κόκκινο», καθώς δεν υπάρχει ρυθμιστής να παρασύρει το ρεύμα προς τα κάτω.

Προσθέτουν, μάλιστα, οι ίδιες πηγές σκωπτικά πως η Ελλάδα έχει το ακριβότερο ηλεκτρικό ρεύμα στην Ευρώπη, αλλά ο κ. Μητσοτάκης έχει να πληρώσει, οπότε κι αυτό αδιάφορο.

«Στην πολιτική ανάλυση υπάρχει η λέξη “ενσυναίσθηση” που περιγράφει το ενδιαφέρον του ηγέτη για την κοινωνία. Όχι με όρους λογικής και μέτρων, αλλά με όρους συναισθήματος. Ο ηγέτης, δηλαδή, που καταλαβαίνει τους πολίτες του γιατί είναι ένα με αυτούς. Αντιμετωπίζει τα προβλήματά τους, έχει τις ίδιες αγωνίες, βρίσκεται στον ίδιο κόσμο με αυτούς. Δεν είναι μακριά, σε άλλο πλανήτη. Ούτε ζει στα σύννεφα. Δηλαδή ο ηγέτης που δεν είναι ο κ. Μητσοτάκης», καταλήγουν στο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ