ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκανδαλίδης: Μείζον πολιτικό θέμα η απόπειρα παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη

Σκανδαλίδης: Μείζον πολιτικό θέμα η απόπειρα παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη
INTIME

Μείζον πολιτικό θέμα χαρακτήρισε την απόπειρα παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Σκανδαλίδης και κάλεσε τη Δικαιοσύνη να επιληφθεί επειγόντως ώστε να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός ποιος και γιατί βρίσκεται πίσω από την υπόθεση.

«Πριν από λίγες ώρες ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την απόπειρα παγίδευσης και παρακολούθησης του κινητού του τηλεφώνου μέσω του λογισμικού Predator», τόνισε από βήματος της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος και χαρακτήρισε αυτονόητο όλα τα κόμματα να πάρουν θέση.

«Η απόπειρα διαπιστώθηκε μετά από επίσημους ελέγχους υπηρεσιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το οποίο συνέταξε σχετική έκθεση. Θέλω να θυμίσω ότι όπως αναφέρεται σε επίσημη ανάρτηση της Google η εφαρμογή Predator πουλήθηκε σε διαφορετικούς κυβερνητικούς φορείς σε συγκεκριμένες χώρες, ανάμεσα στις οποίες είναι και η Ελλάδα», είπε και τόνισε: «Εγείρεται μείζον πολιτικό θέμα που αφορά την παρακολούθηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Θεωρώ αυτονόητο, όλα τα κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου να πάρουν θέση στο τεράστιο αυτό ζήτημα που έχει άμεση σχέση με τη διαφάνεια και τη δημοκρατία στον τόπο μας».

Τον προβληματισμό του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για το γεγονός ότι η απόπειρα παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη αποκαλύφθηκε μέσω μιας ειδικής υπηρεσίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εξέφρασε η γραμματέας της ΚΟ Ευαγγελία Λιακούλη.

Στο θέμα αναφέρθηκαν και βουλευτές άλλων κομμάτων. Ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ καταδίκασε το γεγονός, κάρφωσε ωστόσο το ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ ότι δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία όταν είχαν γίνει σχετικές καταγγελίες από το ΚΚΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ