ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Αν δεν ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, τα ναυπηγεία Ελευσίνας θα κλείσουν

Γεωργιάδης: Αν δεν ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, τα ναυπηγεία Ελευσίνας θα κλείσουν
Ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε τη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προκειμένου όπως είπε να έχει αντίκρισμα η συμφωνία για την εξυγίανση των ναυπηγείων Ελευσίνας

Προ των ευθυνών τους για την επιβίωση των Ναυπηγείων Ελευσίνας θέλησε να θέσει τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο Άδωνις Γεωργιάδης, καλώντας τα δύο κόμματα να στηρίξουν τη συμφωνία για την εξυγίανση τους.

«Αν δεν ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ εγώ δεν θα πάω στο δικαστήριο. Θα οδηγηθούμε σε βίαιη ρευστοποίηση και ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του», είπε στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Και πρόσθεσε: « Θα απολυθούν και δεν θα πάρουν τα δεδουλευμένα τους παρά μόνο 2 εκατ. ευρώ. Θα ακολουθήσει βίαιη ρευστοποίηση και στην συνέχεια διαγωνισμός για την εξαγορά. Τα εύκολα παιχνίδια σε εμένα δεν θα τα επιτρέψω. Πολιτικά παιχνίδια πάνω στις πλάτες μου σε αυτό το σχέδιο που για να γίνει ξεπεράστηκαν θηριώδη εμπόδια δεν θα τα επιτρέψω».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε τη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προκειμένου όπως είπε να έχει αντίκρισμα η συμφωνία για την εξυγίανση των ναυπηγείων Ελευσίνας και να μπορούν οι επενδυτές να λάβουν τις απαραίτητες θεσμικές εγγυήσεις και το δικαστήριο να κάνει αποδεκτό το σχέδιο. «Θα πάρει ο καθένας την ευθύνη του. Καθαρές κουβέντες για να γνωρίζει ο επενδυτής ότι αναλαμβάνει το επιχειρηματικό ρίσκο χωρίς να έχει να αντιμετωπίσει δολιοφθορές του σχεδίου αλλά και να πούμε στο δικαστήριο ότι έχει στήριξη», είπε σε άλλο σημείο.

Σε ότι αφορά στις προβλέψεις του σχεδίου εξυγίανσης των Ναυπηγείων ανέφερε πως ο ΕΦΚΑ έναντι οφειλής 80 εκατ. ευρώ θα εισπράξει περισσότερα από 5 εκατ. ευρώ, περίπου 1,7 εκατ ευρώ περισσότερα από όσα θα έπαιρνε αν η εταιρεία οδηγούνταν σε βίαιη ρευστοποίηση. Πρόσθεσε, ότι το Δημόσιο για οφειλές 27,4 εκατ. ευρώ θα λάβει περίπου 1,9 εκατ. ευρώ την στιγμή που θα εισέπραττε 1,3 εκατ. ευρώ σε περίπτωση πτώχευσης. Οι εργαζόμενοι θα λάβουν το σύνολο των οφειλών που ανέρχονται σε 40,4 εκατ. ευρώ (θα λάμβαναν 2 εκατ. ευρώ με βίαιη ρευστοποίηση).

Τα λεγόμενα του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι θεώρησαν ότι εκβιάζονται και επιφυλάχθηκαν ως προς την τελική τους στάση στην Ολομέλεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ