ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα για την παραβίαση του απορρήτου επικοινωνιών

ΠΑΣΟΚ: Αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα για την παραβίαση του απορρήτου επικοινωνιών
Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ μετά την αποκάλυψη απόπειρας παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη INTIME

Πρωτοβουλία για να ανοίξει η συζήτηση για αλλαγές στα άρθρα του Ποινικού Κώδικα που αφορούν στην παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών αναλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ μετά την αποκάλυψη απόπειρας παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη.

«Μιλάμε στο όνομα της διαφάνειας και της ανάγκης το σύνολο του πολιτικού κόσμου να υπερασπιστεί τους δημοκρατικούς θεσμούς, τη συνταγματική τάξη. Τη νομιμότητα και την πολιτική ζωή του τόπου», ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο Χάρης Καστανίδης και πρότεινε να συζητηθούν στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης θέματα πιθανές αλλαγές στις διατάξεις, στα άρθρα του Ποινικού μας Κώδικα που αφορούν στην παραβίαση του απορρήτου των Επικοινωνιών.

«Δεν επιτρέπεται να ξαναγυρίσουμε σε εποχές του παρελθόντος, τις οποίες μάλιστα βίωσε και το ΠΑΣΟΚ με εξαιρετικά οδυνηρό τρόπο. Πρέπει να δοθούν εξηγήσεις και να αναληφθούν τώρα θεσμικές πρωτοβουλίες για την προστασία των δημοκρατικών θεσμών και του κύρους της πολιτικής ζωής», είπε ο κ. Καστανίδης.

Με την πρόταση συμφώνησε ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος δια στόματος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Γιάννη Ραγκούση επιτέθηκε με δριμύτητα στην κυβέρνηση.

«Δεν είμαστε οι μόνοι που καταγγέλλουμε ότι στο όνομα του δήθεν επιτελικού κράτους αυτό το οποίο έχετε κάνει είναι να έχετε στήσει ένα επιτελικό παρακράτος διαφθοράς και υποκλοπών, ναι, υποκλοπών. Προχθές ήτανε δημοσιογράφος, χθες ήτανε πολιτικός αρχηγός, αύριο ποιος ξέρει ποιος θα αποκαλυφθεί ότι έχει πέσει θύμα αυτής της έκνομης παρακρατικής, οργανωμένα παρακρατικής, δραστηριότητας που έχετε επιτρέψει κι έχετε εν πολλοίς προσπαθήσει και να νομιμοποιήσετε τα τελευταία χρόνια», είπε.

Νωρίτερα, το πρωί, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εξέφρασε την ελπίδα ότι η κυβέρνηση έχει κινητοποιηθεί μετά την καταγγελία του Νίκου Ανδρουλάκη ότι ένα παράνομο λογισμικό εισήλθε στο κινητό του. «Δεν ξέρουμε από ποιον- από ένα σύστημα πολύ ακριβό που αγοράζουν κυρίως οι κυβερνήσεις και οι ολιγάρχες. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θέλετε να νιώθει ασφάλεια το πολιτικό σύστημα, το δικαστικό σύστημα, το σύστημα μέσων μαζικής ενημέρωσης και ότι σύντομα θα έχετε απάντηση γι' αυτό», είπε με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα να υπογραμμίζει ότι η ελληνική Δικαιοσύνη επιλαμβάνεται άμεσα.

«Η κάθε αρμόδια ελληνική αρχή επιβάλλεται να συνδράμει με την τεχνογνωσία της στην έρευνα αυτή, γιατί πρέπει το δικαίωμα αυτό, το οποίο είναι αναφαίρετο, να προστατεύεται για κάθε Έλληνα πολίτη και φυσικά για τον Αρχηγό του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής», ανέφερε ο κ. Πέτσας.

«Μήπως να δει και η Βουλή ποιο σύστημα είναι αυτό που έχει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τσεκάρει, μήπως μπορούμε να το πάρουμε κι εμείς σαν Ελληνική Βουλή», σχολίασε ο αντιπρόεδρος του Σώματος, βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ