ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Κύπρο ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Ν. Δένδιας - Συνάντηση με τον Ι. Κασουλίδη

Στην Κύπρο ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Ν. Δένδιας - Συνάντηση με τον Ι. Κασουλίδη
Στιγμιότυπο από παλαιότερη συνάντηση του ΥΠΕΞ, Νίκου Δένδια με τον Κύπριο ομόλογό του, Ιωάννη Κασουλίδη INTIME / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιεί την Πέμπτη στην Κύπρο ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κος Δένδιας θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννη Κασουλίδη, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών των δύο υπουργείων Εξωτερικών. Με το πέρας των διαβουλεύσεων στο ΥΠΕΞ, στη Λευκωσία, οι δύο υπουργοί θα παραχωρήσουν δηλώσεις στον Τύπο (στις 13:40).

Στο επίκεντρο των συζητήσεων των κ.κ. Κασουλίδη και Δένδια αναμένεται να βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι διμερείς σχέσεις και το πλαίσιο περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας σε εθνικά, περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, το Κυπριακό και ο τρόπος με τον οποίο η Ελληνοκυπριακή πλευρά αντιλαμβάνεται τα επόμενα βήματα, η εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα, οι συνέπειες της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και η συντονισμένη αντίδραση της ΕΕ, οι πολυμερείς σχηματισμοί συνεργασίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της ευρύτερης Μέσης Ανατολής, καθώς και άλλα περιφερειακά ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Κατά την παρουσία του στην Κύπρο, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας θα απευθύνει ομιλία στην ετήσια Σύνοδο των Αρχηγών Διπλωματικών Αποστολών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ