Π. Κουρουμπλής: Με την απλή αναλογική η χώρα δεν θα κυβερνηθεί ποτέ

Κατά της καθιέρωσης του συστήματος της απλής αναλογικής τάχθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αν αυτή καθιερωθεί, η χώρα δεν θα κυβερνηθεί ποτέ.
Ο κ. Κουρουμπλής, μιλώντας στον Σκάι, επιβεβαίωσε όλες τις αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση στον εκλογικό νόμο. Μεταξύ αυτών είναι η ψήφος στα 17, η μείωση του μπόνους στις 30 έδρες και το σπάσιμο της Β' Αθηνών σε περιφέρειες μέχρι 10 βουλευτές.
Όπως επεσήμανε ο υπουργός χαρακτηριστικά, οι επόμενες εκλογές θα γίνουν το 2019 και φιλοδοξεί και τα υπόλοιπα κόμματα να πειστούν να ψηφίσουν τις αλλαγές, ώστε αυτές να ισχύσουν άμεσα.
Όσον αφορά το πλαφόν στη βουλευτική θητεία στα 12 έτη και την μείωση του αριθμού των βουλευτών στους 200, ο ίδιος διευκρίνισε ότι για να γίνει κάτι τέτοιο απαιτείται τροποποίηση του συντάγματος.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή σε Αττική, Κύθηρα, Εύβοια, Πελοπόννησο και Β. Αιγαίο
21:42
Συρία: Αντιδράσεις από την καταστροφή αγάλματος στο κέντρο του Χαλεπίου
21:36
ΗΠΑ: Πέρασε και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων το φορολογικό νομοσχέδιο Τραμπ
21:30
Μία άγνωστη οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για τις φωτιές στην Τουρκία με τους δύο νεκρούς
21:27