ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Μαρινάκης - ΝΔ: Στην υποκριτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση απαντά με σοβαρότητα

Παύλος Μαρινάκης - ΝΔ: Στην υποκριτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση απαντά με σοβαρότητα
«Σε οβαρά θέματα υπάρχει επιτακτική ανάγκη για σύμπλευση, ενότητα και πράξεις καθώς μόνο έτσι μπορούν να αντιμετωπιστούν και όχι μέσα από συνειδητά ψεύδη και προπαγάνδα», τονίζει ο γραμματέας της ΝΔ INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Για «τακτική εργαλειοποίησης του ανθρώπινου πόνου» και «συνειδητά ψεύδη και προπαγάνδα» κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο γραμματέας της Π.Ε. της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης, με αφορμή, όπως σημειώνει, δηλώσεις πολλών στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις τραγικές ειδήσεις άγριων δολοφονιών.

Σε ανάρτησή του στο facebook, ο κ. Μαρινάκης θέτει τρία ερωτήματα για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ: Αν η πρότασή του για αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου είναι ένα ακόμα επικοινωνιακό πυροτέχνημα, γιατί όταν ήταν στην κυβέρνηση αντί για αυστηροποίηση θέσπισε και ως εναλλακτική ποινή την πρόσκαιρη κάθειρξη και, τέλος, ποιες ήταν οι ενέργειές του για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου και την προστασία των θυμάτων.

Αντίθετα, όπως αναφέρει ο γραμματέας της ΝΔ, η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη, αυστηροποίησε τις ποινές, έχει σε λειτουργία 44 δομές (συμβουλευτικά κέντρα) και την γραμμή SOS 15900 24 ώρες το 24ωρο, ενώ δημιουργήθηκε και νέα επιχειρησιακή δομή στην ΕΛΑΣ για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.

Συμπληρώνοντας την ανάρτησή του ο κ. Μαρινάκης σημειώνει πως σε τόσο «σοβαρά θέματα υπάρχει επιτακτική ανάγκη για σύμπλευση, ενότητα και πράξεις» καθώς «μόνο έτσι μπορούν να αντιμετωπιστούν και όχι μέσα από συνειδητά ψεύδη και προπαγάνδα».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Παύλου Μαρινάκη στο Facebook

«Με αφορμή τις τραγικές ειδήσεις άγριων δολοφονιών, εμφανίστηκαν πολλά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πιστά στην πάγια για αυτούς τακτική της εργαλειοποίησης του ανθρώπινου πόνου, ζητώντας αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου.

Αναρωτιέμαι:

- Με δεδομένο ότι, μετά την από 12/11/2021 ισχύουσα τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα από την παρούσα Κυβέρνηση, η μοναδική ποινή για την εν ψυχρώ ανθρωποκτονία είναι η ισόβια κάθειρξη, δηλαδή η εσχάτη των ποινών, σε τι συνίσταται η πρόταση αυστηροποίησης του νομικού πλαισίου; Μήπως είναι ένα ακόμα επικοινωνιακό πυροτέχνημα;

- Όταν βρέθηκαν στην εξουσία, αντί να προβούν στην εν λόγω «αυστηροποίηση» που αναφέρουν σήμερα, γιατί θέσπισαν με την από 11/6/2019 τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα ως εναλλακτική ποινή του αδικήματος της ανθρωποκτονίας και την πρόσκαιρη κάθειρξη (δηλαδή 10-15 έτη) πέραν της ισόβιας που ίσχυε ως μοναδική ποινή μέχρι τότε και ισχύει σήμερα, μετά την τελευταία τροποποίηση του από την παρούσα Κυβέρνηση;

- Ποιες ενέργειες έκαναν για την «αλλαγή του θεσμικού πλαισίου» που προτείνουν και την προστασία των θυμάτων; Μήπως επί των ημερών τους δεν διαπράττονταν γυναικοκτονίες;

Απέναντι στην ανωτέρω υποκριτική και επικίνδυνη τακτική, η Κυβέρνηση απαντά με σοβαρότητα και πράξεις:

- Η Ελληνική Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αυστηροποίησε τις ποινές για τέτοιου είδους εγκλήματα και όχι μόνο για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

- Με τη λειτουργία 44 συμβουλευτικών κέντρων του δικτύου δομών της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων που λειτουργούν σήμερα, ενώ επί ημερών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εγκαινιάστηκε μόλις ένα και έκλεισε ένας ξενώνας.

- Η τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900 παρέχει ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε γυναίκες θύματα βίας 24 ώρες το 24ωρο.

- Νέα επιχειρησιακή δομή της ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.

Είναι αυτονόητο ότι για τόσο σοβαρά θέματα υπάρχει επιτακτική ανάγκη για σύμπλευση, ενότητα και πράξεις.

Μόνο έτσι μπορούν να αντιμετωπιστούν και όχι μέσα από συνειδητά ψεύδη και προπαγάνδα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ