ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί δεν θα ξαναψηφίσει Σακελλαροπούλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί δεν θα ξαναψηφίσει Σακελλαροπούλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Δεν είναι τυχαίο ότι η τελευταία φορά που ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με την κυρία Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο- πέραν, βεβαίως, της παρουσίας του στις δεξιώσεις για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας- πηγαίνει πίσω στις αρχές Ιανουαρίου του 2021 INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μπορεί το 2025 να είναι ακόμα πολύ μακριά, ιδίως αν μετρήσουμε την απόσταση σε πολιτικό χρόνο, ωστόσο θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία δεν πρόκειται να στηρίξει την επανεκλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας, είτε το κόμμα βρίσκεται στην κυβέρνηση είτε στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η έμμεση αναφορά της Προέδρου της Δημοκρατίας, κατά την ομιλία της στην πρόσφατη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την 48η επέτειο της Μεταπολίτευσης, στην υπόθεση Λιγνάδη, με την οποία αναφορά ουσιαστικώς στήριξε την απόφαση της Δικαιοσύνης να αφήσει ελεύθερο τον καταδικασθέντα για βιασμούς πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Η προσωπική δυσαρέσκεια, ωστόσο, και του Αλέξη Τσίπρα δεν γεννήθηκε στις 24 Ιουλίου του τρέχοντος έτους.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμά πως η κυρία Σακελλαροπούλου προσπαθεί να γίνεται με κάθε ευκαιρία αρεστή στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος και την επέλεξε για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα, ανεξαρτήτως αν με τα όσα λέει και κάνει δεν λειτουργεί ενωτικά αλλά παραταξιακά.

Στην Κουμουνδούρου, μάλιστα, υπενθυμίζουν και τη φωτογράφισή της μπροστά από το τείχος στον Έβρο προκειμένου να δώσουν ένα ακόμα παράδειγμα «αντιθεσμικής συμπεριφοράς» της Προέδρου της Δημοκρατίας, «όταν βοούν μάλιστα Βρυξέλλες και Στρασβούργο για παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών και προσφύγων τόσο στα χερσαία όσο και στα θαλάσσια σύνορα της χώρας μας».

Δεν είναι, επίσης, τυχαίο ότι η τελευταία φορά που ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με την κυρία Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο - πέραν, βεβαίως, της παρουσίας του στις δεξιώσεις για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας - πηγαίνει πίσω στις αρχές Ιανουαρίου του 2021, όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανησυχούσε για την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας.

Ως προς το ποιον ή ποια θα προτείνει το κόμμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας προφανώς και είναι πολύ νωρίς για να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση επί τούτου, όταν μάλιστα θα έχουν μεσολαβήσει μέχρι τότε βουλευτικές κι αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς κι ευρωεκλογές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ