ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οργή Ανδρουλάκη για υποκλοπές: Για ποιο λόγο ήμουν υπό παρακολούθηση;

Οργή Ανδρουλάκη για υποκλοπές: Για ποιο λόγο ήμουν υπό παρακολούθηση;
INTIME

Οργισμένη αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη προκαλούν διαρροές σχετικά με τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ εις βάρος του. «Η κυβέρνηση κατακλύζει με χυδαίες διαρροές τον δημόσιο διάλογο» επισημαίνει και κάνει λόγο για «στελέχη της ΝΔ σε αγαστή συνεργασία με ακροδεξιά σταγονίδια διαδίδουν συκοφαντίες αποδεικνύοντας τον πολιτικό εκτσογλανισμό τους». 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δηλώνει ότι θεωρεί υπεύθυνο για την κατάντια των θεσμών τον κ. Μητσοτάκη και επαναλαμβάνει τα ερωτήματα για τις παρακολουθήσεις εις βάρος του.

Αναλυτικά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με αλλεπάλληλα tweet επισημαίνει τα εξής:

«Τρεις μέρες μετά την αποκάλυψη ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε το κινητό μου τηλέφωνο, την ίδια περίοδο μάλιστα που έγινε απόπειρα παγίδευσης του και με το #Predator, που έχει τη δυνατότητα να σε βιντεοσκοπεί 24 ώρες το 24ωρο,η κυβέρνηση κατακλύζει με χυδαίες διαρροές τον δημόσιο διάλογο.

»Κυκλοφορούν σενάρια εκτός πραγματικότητας εμπλέκοντας τρίτες χώρες ότι τάχα αυτές ζήτησαν την παρακολούθησή μου διασύροντας τη χώρα διεθνώς. Οι Πρέσβεις της Ουκρανίας και της Αρμενίας τους διέψευσαν δημόσια.

»Στελέχη της ΝΔ σε αγαστή συνεργασία με ακροδεξιά σταγονίδια διαδίδουν συκοφαντίες αποδεικνύοντας τον πολιτικό εκτσογλανισμό τους.

»Έφτασε στο σημείο ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ να αξιολογεί δημοσίως τις συνακροάσεις της ΕΥΠ σε βάρος μου. Άραγε γνωρίζει το περιεχόμενο των παρακολουθήσεων;

»Η χώρα μας και οι θεσμοί της δεν αξίζουν αυτή την κατάντια για την οποία αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο κ. Μητσοτάκης.
Θα επαναλάβω λοιπόν το αίτημα να έρθουν όλα στο φως με διαφάνεια και σεβασμό στους κανόνες της Δημοκρατίας.

»Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος με δική του απόφαση πέρασε η ΕΥΠ στην άμεση και αποκλειστική δικαιοδοσία του, ο οποίος άλλαξε το θεσμικό πλαίσιο ώστε ο εκλεκτός του κ. Κοντολέων να διοριστεί, οφείλει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις:

- Για ποιο λόγο ήμουν υπό παρακολούθηση;
- Ποιοι κατέχουν και για λογαριασμό ποιων χρησιμοποιούν το κατασκοπευτικό «υπερόπλο» Predator στην Ελλάδα σε βάρος πολιτικών και δημοσιογράφων για να συλλέξουν υλικό εκβιασμού προσώπων;»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ