ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας αυτήν την εβδομάδα
Ανανεώθηκε:
Μετά την άρνηση της κυβέρνησης να επανέλθει άμεσα σε κανονική λειτουργία η Βουλή, όπως ζήτησε τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσιπρας, και την απόφασή της να ορίσει την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση ελάχιστες ημέρες πριν την επίσημη έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας, ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, μέσω επιστολής των μελών του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ζητά την άμεση σύγκληση της Επιτροπης αυτή την εβδομάδα.
Οι βουλευτές της Επιτροπής στην επιστολή που κατέθεσαν ζητούν να κληθούν στην έκτακτη αυτή συνεδρίαση ο νέος διοικητής της ΕΥΠ, ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων, ο πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, και η εισαγγελέας αποσπασμένη στην ΕΥΠ σε ακρόαση.
Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, υπάρχουν σοβαρότατοι λόγοι κατεπείγοντος για την άμεση σύγκληση της Επιτροπής, «τόσο λόγω αυτού καθ'εαυτού του σκανδάλου παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ και μέσω του λογισμικού Predator, όσο και λόγω των προσπαθειών συγκάλυψής του από την κυβέρνηση».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΥΡΙΖΑ: Κλιμακώνουν την πίεση, θεωρούν αναπότρεπτες τις πολιτικές εξελίξεις
Οικονόμου για Ανδρουλάκη: Αρνείται να ενημερωθεί αρμοδίως - Προβαίνει σε αυθαίρετα συμπεράσματα
Μάντζος για παρακολούθηση Ανδρουλάκη: Δεν είναι «νόμιμο λάθος», είναι αντισυνταγματική επιλογή
Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Φεβρουαρίου - Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ταμείο
04:00
Agro-Verify: Νέα εφαρμογή για τον έλεγχο τιμών από την ΑΑΔΕ - Πώς θα λειτουργεί
03:00
ΑΑΔΕ: Μέχρι πότε η προθεσμία για την εγγραφή στο Μητρώο του ετήσιου αρχείου εισοδημάτων
02:00
Αλλαγές στις χρεώσεις ρεύματος: Πότε τίθενται σε ισχύ - Τι προβλέπει η απόφαση της ΡΑΑΕΥ
01:00