ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ για παρακολουθήσεις: Τίποτα δεν γλιτώνει τον κ. Μητσοτάκη από τις ευθύνες του

ΣΥΡΙΖΑ για παρακολουθήσεις: Τίποτα δεν γλιτώνει τον κ. Μητσοτάκη από τις ευθύνες του
INTIME

Διατηρεί τους υψηλούς τόνους ο ΣΥΡΙΖΑ στην πολύκροτη υπόθεση των παρακολουθήσεων ενόψει της σύγκλησης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και τον ορισμό έκτακτης συζήτησης προ ημερησίας διάταξης για το θέμα αυτό στην Ολομέλεια. 

Μετά το σχετικό αίτημα του Αλέξη Τσίπρα, στις 22 Αυγούστου αναμένεται η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, έτσι ώστε να αποφασιστούν οι ημερομηνίες για την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση αλλά και για τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

«Μετά την χθεσινή παραπομπή της συζήτησης στη Βουλή για το τέλος Αυγούστου, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται και την άμεση συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων» σχολιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Είναι εμφανές ότι παίζουν καθυστερήσεις. Αλλά στην προσπάθειά τους αυτή κάνουν την ενοχή τους να φωνάζει ακόμη πιο δυνατά και τον φόβο τους για έλεγχο να μην κρύβεται με τίποτα» σημειώνει η Κουμουνδούρου.

«Ό, τι κι αν σκαρφιστούν, όσο σιωπητήριο και να προσπαθήσουν να επιβάλουν ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει. Τίποτα δεν γλιτώνει τον κ. Μητσοτάκη από τις ευθύνες του για την εκτροπή που επιχείρησε» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Έκτακτη σύγκλιση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ζήτησαν νωρίτερα με επιστολή τους στον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, οι πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην διαρκή κοινοβουλευτική επιτροπή, ζητώντας την κλήση των προσώπων – κλειδιών για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Συγκεκριμένα, ζήτησαν να προσέλθουν τα δύο επιτελικά στελέχη που παραιτήθηκαν, δηλαδή ο πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και ο τέως διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων, καθώς επίσης ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, ο νυν διοικητής της ΕΥΠ αλλά και η εισαγγελέας της υπηρεσίας πληροφοριών που ενέκρινε τις παρακολουθήσεις και συγκεκριμένα αυτή του Νίκου Ανδρουλάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ