ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για το Μετρό στα Εξάρχεια

Πολιτική αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για το Μετρό στα Εξάρχεια
Πανό διαμαρτυρίας κατά των έργων για τη δημιουργία του μετρό στα Εξάρχεια INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Οπισθοδρομικές αντιλήψεις καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία στο θέμα της κατασκευής σταθμού του μετρό στα Εξάρχεια

Τονίζει ότι ύστερα από ημέρες αφωνίας, ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε θέση «και μάλιστα σαφή», δια του βουλευτή Χριστόφορου Βερναρδάκη, στην οποία κάνει λόγο για καταστροφή μας ιστορικής γειτονιάς με πρόσχημα την κατασκευή του μετρό.

«Για τον ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν το μετρό που θα διευκολύνει τη ζωή των κατοίκων, όπως έχει γίνει παντού όπου υπάρχουν σταθμοί, είναι πρόσχημα για την καταστροφή της γειτονιάς. Κι όμως! Με τέτοιες οπισθοδρομικές αντιλήψεις ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του εξακολουθούν να σηκώνουν τη σημαία της προόδου», τονίζει η Νέα Δημοκρατία.

Η ανάρτηση του Χριστόφορου Βερναρδάκη

Στην ανάρτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως τα Εξάρχεια, πολιορκούνται από την καταστολή, την ιδιωτικοποίηση κάθε ελεύθερου χώρου, το rbnb και την εγκατάλειψη κάθε δημόσιας υποδομής.

«Με πρόσχημα την κατασκευή ΜΕΤΡΟ στην Πλατεία Εξαρχείων και την “ανάπλαση” του Στρέφη καταστρέφεται μια ακόμα γειτονιά, η ιστορικότερη γειτονιά του αθηναϊκού κέντρου».

Παρουσιάζει το τρίπτυχο της απάντησής του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο είναι: 1. Σχέδιο για μια γειτονιά των κατοίκων και όχι των συμφερόντων, 2. Νέα δημοκρατική Δημοτική Αρχή, 3. Παραίτηση της Κυβέρνησης της Καταστολής και της Αρπαχτής

Νέα ένταση την Πέμπτη

Το πρωί της Πέμπτης, υπήρξε νέος γύρος έντασης το πρωί, με άτομα που αντιδρούν στις εργασίες για την κατασκευή του μετρό στην πλατεία Εξαρχείων, να επιχειρούν να εμποδίσουν τα συνεργεία. Η αστυνομία προχώρησε σε 32 προσαγωγές, δύο εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ