Σκληρή απάντηση Θεοδωρικάκου στο Σοϊλού για τα περί εκπαίδευσης τρομοκρατών στο Λαύριο
Άμεση ήταν η αντίδραση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου στις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.
Συγκεκριμένα τόνισε:
«Οι δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εσωτερικών ότι η Ελλάδα είναι κέντρο εκπαίδευσης τρομοκρατών είναι προκλητικές και δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα. Και αυτό το γνωρίζει ολόκληρη η Ευρώπη. Όπως γνωρίζει πολύ καλά, ότι η Τουρκία συνεχίζει και εργαλοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους , τους παράτυπους μετανάστες, όπως το έκανε και τον Μάρτιο του 2020, σπρώχνοντάς τους πολλές φορές βιαίως προς τα σύνορά μας, τα οποία είναι τα σύνορα της Ευρώπης με την Τουρκία. Δεν θα το επιτρέψουμε. Υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας στο όνομα του Διεθνούς Δικαίου».
Υπενθυμίζεται ότι σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο ΝΤV, ο Τούρκος υπουργός δήλωσε:
«Δυστυχώς η Ελλάδα και πάλι ενεργοποίησε τον στρατόπεδο του Λαυρίου, υπάρχει και η Γερμανία... Και παρά αυτή τη φάση, και παρόλο που αυτή η περίοδος είναι αυτή που η Ευρώπη και οι ΗΠΑ στηρίζουν περισσότερο το PKK, στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας είμαστε στην πιο πετυχημένη περίοδο μας» είπε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών.
Ρόμπι Γουίλιαμς: Απέλυσε τον επί 14 χρόνια μάνατζέρ του - «Ήρθε η στιγμή για μια αλλαγή»
17:42
Παραδόθηκε ο 23χρονος ύποπτος για τη δολοφονία του 20χρονου στην Καλαμαριά
17:34
Χειροπέδες σε 38χρονο στο Παλαιό Φάληρο που κατηγορείται για τον βιασμό 14χρονης
17:25
Αμπάς Αραγτσί: Οι Ιρανοί θα αντισταθούν με σθένος στις δειλές επιθέσεις
17:22