ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ομολογία παρακολουθήσεων πολιτικών και δημοσιογράφων από τον Θ. Δεμίρη της ΕΥΠ

ΣΥΡΙΖΑ: Ομολογία παρακολουθήσεων πολιτικών και δημοσιογράφων από τον Θ. Δεμίρη της ΕΥΠ
O νέος διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης INTIME

Σε ομολογία πως παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι, προέβη σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο νέος διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν, πως σε ερωτήσεις μελών της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το εάν παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι, πέραν του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, ο κ. Δεμίρης φέρεται, να απάντησε: «Έχω πλήρη έλεγχο της υπηρεσίας τις τελευταίες 15 μέρες, κανείς δεν εξαιρείται…».

Ακολούθησε αναστάτωση, με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να κάνουν λόγο ανακοίνωση - ομολογία του κ. Δεμίρη, πως παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι.

Ο νέος διοικητής της ΕΥΠ, σύμφωνα με πληροφορίες σε απανωτές ερωτήσεις των βουλευτών, δεν προχώρησε σε καμία διευκρίνιση ή διάψευση.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παύλος Πολάκης υπέβαλλε αίτημα κατάθεσης στην επιτροπή ονομάτων όπου υπήρξε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. "Θέλουμε να έρθουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας οι 15.000 άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου", είπε και πρότεινε να ελεγχθούν τα τηλέφωνα όλων των βουλευτών. "Εγώ τα δίνω τα τηλεφωνά μου. Είμαι σίγουρος ότι παρακολουθούνται", φέρεται να ανέφερε.

"Συνεχίζεται η επιχείρηση συγκάλυψης από τη ΝΔ... Επιβεβαιώθηκε αυτό που γνώριζε ο ελληνικός λαός, ότι παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι και πως η σήψη που έχει επιβάλλει το καθεστώς Μητσοτάκη μας έχει κάνει διεθνώς ρεζίλι", ανέφερε σε δήλωση του ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ