ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διευκρινίσεις Politico για το θέμα των παρακολουθήσεων

Διευκρινίσεις Politico για το θέμα των παρακολουθήσεων

Σε διευκρινίσεις προχωρά σήμερα, Πέμπτη, η πολιτική ιστοσελίδα Politico, μετά από την πολιτική «θύελλα» που προκάλεσε χθεσινό δημοσίευμά της αναφορικά με την επιστολή του μόνιμου αντιπρόσωπου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το θέμα των παρακολουθήσεων.

Η πολιτική ιστοσελίδα διαχωρίζει το θέμα της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ από την υπόθεση του Predator ενώ παράλληλα αναφέρει πως η δημοσιοποίηση της επιστολής του μόνιμου αντιπροσώπου της Ελλάδας στην Ε.Ε. «επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ της Τετάρτης» στη στήλη Playbook της ιστοσελίδας.

Αναλυτικά τι γράφει σήμερα το Politico

«Διευκρίνιση: Το Playbook με χαρά διευκρινίζει ένα σημείο του ρεπορτάζ της Τετάρτης αναφορικά με το σκάνδαλο παρακολουθήσεων. Τα δύο υψηλόβαθμα μέλη της κυβέρνησης Μητσοτάκη εξωθήθηκαν σε παραίτηση στις αρχές του μήνα λόγω αυτού που η Αθήνα αποκαλεί “λανθασμένες ενέργειες σε μια νόμιμη επισύνδεση”. Η παρακολούθηση αρχηγού της αντιπολίτευσης πραγματοποιήθηκε νόμιμα από την ελληνική υπηρεσία ΕΥΠ. Η Αθήνα αρνείται την ανάμειξη στην διαφορετική και παράνομη παρακολούθηση του ίδιου ατόμου με το λογισμικό Predator, που έγινε περίπου το ίδιο χρονικό διάστημα» τονίζει το Politico, και συνεχίζει:

«Έρχεται μεγάλη σύγκρουση: Το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών για το Predatorgate θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Παρασκευή, ενώ την επόμενη εβδομάδα, το Κοινοβούλιο αναμένεται να ανάψει το πράσινο φως για τη σύγκληση Εξεταστικής Επιτροπής αναφορικά με τις παρακολουθήσεις από τη σημερινή κυβέρνηση, μεταδίδει η Νεκταρία (σ.σ. Νεκταρία Σταμούλη, η ανταποκρίτρια του Politico).


Η κυβερνητική απάντηση στην Κομισιόν: Παράλληλα, η ελληνική κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή που εστάλη στις 2 Αυγούστου στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Κομισιόν από τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Ελλάδας στην ΕΕ, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Playbook την Τετάρτη.


Η κυβέρνηση αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση με το σκάνδαλο παρακολουθήσεων Predator και αναφέρει πως παραμένει στη διάθεση της Κομισιόν για έλεγχο και εξακρίβωση γεγονότων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ