Σε συνέντευξή του ο Γιάννης Βαρουφάκης αποκαλύπτει τι του είπε ο Τσίπρας τη βραδιά του όχι

Για τη νύχτα του δημοψηφίσματος του Ιουλίου κάνει λόγο ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται την Πέμπτη στο γαλλικό περιοδικού «L’Obs».
Σε αυτή, ο πρώην υπουργός λέει ότι το αποτέλεσμα υπέρ του Οχι δεν ήταν αυτό που ήλπιζε ο Αλέξης Τσίπρας.
"Μου είπε: "Είναι ώρα να παραδοθούμε". Του απάντησα: "Οχι εγώ". Μιλήσαμε φιλικά, γεμάτοι θλίψη, αλλά με πολλή αγάπη. Πίστευε ότι η Ελλάδα θα καταστρεφόταν αν συνεχίζαμε. Δεν συμφώνησα μαζί του και έφυγα", λέει ο κ. Βαρουφάκης.
Μιλώντας για τους Ισπανούς Ποδέμος, ο πρώην υπουργός λέει:
"Τους κάναμε μεγάλη ζημιά. Οι Ποδέμος έχουν δεχθεί σημαντικό πλήγμα εξαιτίας μας. Ολα, όμως, σχετίζονται μεταξύ τους: ένας από τους λόγους, για τους οποίους η επίσημη Ευρώπη ήθελε να μας συνθλίψει, ήταν η άνοδος των Ποδέμος. Οι Γερμανοί -και άλλοι- Σοσιαλδημοκράτες έτρεμαν την επιτυχία μας. Αν πετυχαίναμε την επανεκκίνηση της οικονομίας, θα κατέληγαν σαν το ΠΑΣΟΚ, στο 4%. Γι αυτό έπρεπε να μας καταστρέψουν και το έκαναν".
Πηγή: Καθημερινή

Πιερρακάκης για εξωδικαστικό μηχανισμό: «37.000 συμπολίτες μας ρύθμισαν χρέη 12 δισ. ευρώ»
13:50
Συντριβή αεροσκάφους στην Ινδία: «Πολλοί νεκροί» λέει ο υπουργός Υγείας - Αγωνιώδεις έρευνες
13:41
Τροχαίο στην Αρτέμιδα: Πούλμαν που μετέφερε παιδιά συγκρούστηκε με αυτοκίνητο (pics)
13:35
Ινδία: Σε ξενώνα γιατρών συνετρίβη το αεροσκάφος – Συνεχίζονται οι προσπάθειες διάσωσης
13:34