ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας σε Μητσοτάκη: Κεραυνός εν αιθρία η δυσώδης δράση της ΕΥΠ και οι πρωθυπουργικές ευθύνες;

Κουτσούμπας σε Μητσοτάκη: Κεραυνός εν αιθρία η δυσώδης δράση της ΕΥΠ και οι πρωθυπουργικές ευθύνες;
«Η εθνική ασφάλεια είναι αόριστη έννοια που ακόμα και τα δικαστήρια την απορρίπτουν γιατί όσοι τη χρησιμοποιούν το κάνουν καταχρηστικά» σημείωσε ο γ.γ. του ΚΚΕ INTIME/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Την απογοήτευσή του για την εξέλιξη της συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την υπόθεση των παρακολουθήσεων εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη δευτερολογία του, από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής

«Η όλη συζήτηση δεν φώτισε ιδιαίτερα το θέμα, το μόνο που έγινε ήταν απόπειρα συγκάλυψης πολλών πλευρών, δικαιολόγησης αντιδραστικών και άθλιων πολιτικών, σε βάρος των ελευθεριών και δικαιωμάτων του ελληνικού λαού» σημείωσε αρχικά.

«Για το ΚΚΕ εξακολουθεί να υπάρχει ένα κρίσιμο ερώτημα», όπως χαρακτηριστικά είπε:

«Τα όσα δυσώδη έχουν αποκαλυφθεί για τη δράση της ΕΥΠ και για την πολιτική ευθύνη του πρωθυπουργικού γραφείου, την υποκειμενική λέμε εμείς και όχι την αντικειμενική ευθύνη που έτσι κι αλλιώς υπάρχει, αποτελούν κεραυνό εν αιθρία;
Συντελούνται εν κενώ;
Είναι αποτέλεσμα κάποιων κακών χειρισμών σε ένα κατά τα άλλα ένα ειδυλλιακό τοπίο λειτουργίας και δράσης της ΕΥΠ, όπως περίπου είπε ο κ. Μητσοτάκης σε εκείνο το ανεκδιήγητο καλοκαιρινό διάγγελμά του;»

«Φυσικά και όχι. Θεωρούμε δεδομένο ότι όλα αυτά συνδέονται άμεσα με τη δράση κέντρων και παράκεντρων εντός και εκτός Ελλάδας. Κι αυτό αποφύγατε να το πείτε σαν ο διάολος το λιβάνι όλοι σας» συνέχισε, απευθυνόμενος και στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Κι αυτό «γιατί συνδέονται με την όξυνση των αντιθέσεων σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, με τα σχέδια που διακινούνται ένθεν κακείθεν για την περιβόητη μεγαλύτερη θωράκιση του συστήματος ενόψει μάλιστα ενός πολύ δύσκολου χειμώνα για όλες τις χώρε της Ευρώπης, για όλο τον κόσμο -και για την Ελλάδα- μπροστά σε μια νέα κρίση με τεράστιες ανατιμήσεις και μεγάλη ακρίβεια, με ενεργειακά προβλήματα και πολλές ακόμα άλλες απρόβλεπτες εξελίξεις» συμπλήρωσε.

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι «σε κάθε περίπτωση ένα είναι σίγουρο, ότι πραγματικός στόχος των σχεδιασμών που εξυφαίνονται -είτε μέσω των παρακολουθήσεων είτε με αφορμή αυτές- είναι ο ίδιος ο λαός».

«Γι' αυτό άλλωστε το θεσμικό πλαίσιο, οι κρατικές υπηρεσίες συνολικά, είναι δομημένα για να καταστέλλουν το εργατικό - λαϊκό κίνημα και ιδιαίτερα το κομμουνιστικό κίνημα, διότι αμφισβητεί και συγκρούεται με συνέπεια με τα μεγάλα καπιταλιστικά συμφέροντα και κέρδη», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

«Η τεχνολογική επανάσταση δεν θα αποτρέψει ποτέ τις παρακολουθήσεις» ανέφερε, σημειώνοντας ότι «ο χαφιές πάντοτε θα τρυπώνει και θα αξιοποιεί την τεχνολογική εξέλιξη».

«Η αστική τάξη προέβλεψε στο άρθρο 19 του συντάγματος να ροκανίζει το απόρρητο των επιστολών και της επικοινωνίας. Η δικαστική αρχή που είναι λειτουργία του αστικού κράτους δεν δεσμεύεται από το απόρρητο για λόγους εθνικής ασφαλείας ή για διακρίβωση ιδιαίτερα σοβαρών εγκλημάτων», πρόσθεσε ο γ.γ. του ΚΚΕ.

Σημείωσε ότι η εθνική ασφάλεια είναι αόριστη έννοια που ακόμα και τα δικαστήρια την απορρίπτουν γιατί όσοι τη χρησιμοποιούν το κάνουν καταχρηστικά.

«Πως δικαιολογείται άλλωστε η παρακολούθηση χιλιάδων πολιτών κάθε χρόνο για λόγους εθνικής ασφάλειας;» διερωτήθηκε.

Καταλήγοντας, τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης Εξεταστική Επιτροπής, εξηγώντας ότι η συμμετοχή του ΚΚΕ έχει το χαρακτήρα της αποκάλυψης και της ενδυνάμωσης της πάλης του λαού για την κατάργηση αυτού του άθλιου θεσμικού πλαισίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ