ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δευτερολογία Τσίπρα: Επί των ημερών μας δεν παρακολουθούσαμε εκλεγμένους και δημοσιογράφους

Δευτερολογία Τσίπρα: Επί των ημερών μας δεν παρακολουθούσαμε εκλεγμένους και δημοσιογράφους
«Πιαστήκατε με τον κοριό στο αυτί και τώρα επιχειρείτε να στήσετε αντιπερισπασμούς» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Στο βήμα της Βουλής βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας για τη δευτερολογία του, στο πλαίσιο της συζήτησης για τις παρακολουθήσεις

Απαντώντας στην πρόκληση του πρωθυπουργού για πρόταση δυσπιστίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «την δυσπιστία του ελληνικού λαού την έχετε δεδομένη και θα μετατραπεί σε ψήφος αλλαγής και απαλλαγής».

«Πιαστήκατε με τον κοριό στο αυτί και τώρα επιχειρείτε να στήσετε αντιπερισπασμούς» σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας πως αν η κυβέρνηση είχε στοιχεία κατά του ΣΥΡΙΖΑ θα είχε προχωρήσει ήδη σε Eξεταστική Επιτροπή.

Μας πήγατε σε ειδικό δικαστήριο για τη Novartis και για τις τηλεοπτικές άδειες. Δεν θα στήνατε ειδικό δικαστήριο εάν είχατε καταγγελίες για παρακολουθήσεις; πιαστήκατε με τον κοριό στο αυτί, συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν διανοήθηκα ποτέ να κάνω κάτι τέτοιο»

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι δεν υπήρξε επίσημη επισύνδεση βουλευτών κατά τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης και συμπλήρωσε πως κάτι τέτοιο δεν συνέβη ακόμα και με την περίπτωση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

«Επί ημερών μας δεν υπήρξε ούτε ένας εκλεγμένος που παρακολουθήθηκε, ούτε ένας δημοσιογράφος. Δεν διανοήθηκα ποτέ να προβώ σε κάτι τέτοιο» τόνισε και προσέθεσε: «Δεν άλλαξα πότε νόμο για να βάλω ένα τυχάρπαστο πρόσωπο στη θέση του διοικητή της ΕΥΠ. Επί των ημερών μας η ΕΥΠ προσανατολίστηκε στο οργανωμένο έγκλημα και στην προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας».

«Είστε προβλέψιμος στις παρεμβάσεις. Αναδείξατε από το βήμα της Βουλής με κάθε τρόπο την τοξικότητα, αναφερθήκατε στις τοξικές αναρτήσεις του διαδικτύου. Προσπαθήσατε να αναδείξετε ότι είναι κανονικότητα οι παρακολουθήσεις. Αναφερθήκατε στον κ. Πανούση, τον κ. Βαρουφάκη και την κ. Βαλαβάνη. Οι τρεις του έκαναν δηλώσεις και είπαν ότι ουδέποτε παρακολουθούνταν. Καταθέτω τις δηλώσεις τους έτσι για την ιστορία. Όλα αυτά αναδεικνύουν τον πανικό σας. Ακούστε κ. Μητσοτάκη. Δεν θα κρυφτείτε πίσω από δήθεν καταγγελίες. Εάν έχετε κάποια σοβαρή καταγγελία που να αφορά την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να την πάτε στον εισαγγελέα. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται», επεσήμανε ακόμη.

Κάντε ξεχωριστή Εξεταστική

Αναφορικά με τη διεύρυνση του χρόνου που θα ερευνήσει η Εξεταστική Επιτροπή ο κι. Τσίπρας ζήτησε, αν θέλει η κυβέρνηση να συστήσει ξεχωριστή Εξεταστική Επιτροπή για την περίοδο της κυβέρνησής του, αλλά τόνισε ότι η Εξεταστική για τις καταγγελίες που αφορούν τους κ.κ. Ανδρουλάκη και Κουκάκη πρέπει να είναι αυτοτελής.

«Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα», τόνισε με έμφαση από το βήμα της βουλής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε τη δευτερολογία του με το ερώτημα αν γνώριζε ο πρωθυπουργός ή όχι για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη. Ο ίδιος επίμονα επανέλαβε το αίτημά του στον πρωθυπουργό να απαντήσει ποιος ήταν ο εθνικός λόγος για τον οποίο παρακολουθείτο το τηλέφωνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Υποκλοπέας συνδιαλέξεων να είστε κ. Μητσοτάκη, υποκλοπέας εξόδου από τα μνημόνια δεν μπορεί να είστε κ. Μητσοτάκη. Τη χώρα την έβγαλε από τα μνημόνια η κυβέρνηση που μόχθησε, μάτωσε μαζί με τον λαό για να τα καταφέρει», σχολίασε επίσης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Πότε ενημερωθήκατε»;

Ο πρέοδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε στο πρωθυπουργό τις εξής ερωτήσεις:

  • Πότε ενημερωθήκατε από τον ανιψιό σας και τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ για την επισύνδεση Ανδρουλάκη;
  • Εάν θέλετε να μιλήσω ακριβολογώντας ο κ. Γεραπετρίτης έκανε τον ψόφιο κοριό στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.
  • Γνωρίζατε ή όχι ότι ο κ. Κοντολέων θα έλεγε αισχρά ψέματα αναφορικά με το ότι ουδέποτε υπήρχε επισύνδεση στις επικοινωνίες του κ. Ανδρουλάκη;

«Αναρωτιέμαι εάν ο κ. Ανδρουλάκης συμμετέχει σε περιπτώσεις κατασκοπείας ή υβριδικού πολέμου. Δεν ντρέπεστε λιγάκι να μιλάτε για κυβίσθηση;» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Δείτε live εικόνα:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ