ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση: Η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Πώς επηρεάζουν την πολιτική σκηνή οι παρακολουθήσεις

Δημοσκόπηση: Η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Πώς επηρεάζουν την πολιτική σκηνή οι παρακολουθήσεις
Παραμένει δημοφιλέστερος πολιτικός ο Κυριάκος Μητσοτάκης ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME - Φωτογραφία αρχείου

Η κυβέρνηση διατηρεί μεν το προβάδισμά της στην πρόθεση ψήφου, ωστόσο η υπόθεση των παρακολουθήσεων δεν άφησε αλώβητο το κυβερνών κόμμα, όπως αποκαλύπτει δημοσκόπηση της GPO για την εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο».

Στη δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε στον απόηχο των αποκαλύψεων για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη από τις 22 έως τις 24 Αυγούστου, φαίνεται ότι η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα 6,3 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο παρατηρείται μια κάποια κάμψη.

Πιο συγκεκριμένα, το «γαλάζιο» κόμμα καταγράφει ποσοστό 31,4%, μειωμένο κατά 1,7% σε σχέση με την τελευταία μέτρηση της GPO, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει το ποσοστό του κατά μία περίπου μονάδα και πηγαίνει στο 25,1%.

Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει άνοδο και αποτυπώνεται στο 12,1%, ενώ σχετικά σταθερά καταγράφονται τα ποσοστά των υπόλοιπων κομματικών σχηματισμών.

Η εν λόγω υπόθεση ανάγεται από τους ερωτηθέντες πολίτες ως τρίτο σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας -πίσω από τις τιμές του ρεύματος και την ακρίβεια- ωστόσο το 68,9% των πολιτών κρίνει το ζήτημα ως ιδιαίτερα σημαντικό για την πολιτική ζωή.

Αδιάφορο εμφανίζεται το 29,9%.

Ευθύνες του πρωθυπουργού για το ζήτημα βλέπει το 59,1% των ερωτηθέντων ενώ το 56,4% κρίνει αρνητικά τις κινήσεις του.

Την ίδια ώρα, το 58,3% απαντά πως έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη του απέναντι στην κυβέρνηση και το κράτος.

Αρνητική, ωστόσο, είναι και η εικόνα για τους χειρισμούς του Αλέξη Τσίπρα.

Παρόλα αυτά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, με το 48,3% των πολιτών να απαντούν πως έχουν θετική γνώμη για αυτόν.

Στη δεύτερη θέση αναρριχάται ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος συγκεντρώνει 41,5% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 37,2%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ