ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως: Η τάση είναι για τα ηπιότερα δυνατά μέτρα γιατί πλέον έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα

Κεραμέως: Η τάση είναι για τα ηπιότερα δυνατά μέτρα γιατί πλέον έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα
H υπουργός έδωσε το «στίγμα» των προθέσεων του υπουργείου Παιδείας ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME - Φωτογραφία αρχείου

Το «στίγμα» των προθέσεων του υπουργείου Παιδείας για τα μέτρα στα σχολεία έδωσε το πρωί της Κυριακής η Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας πως η τάση είναι για «τα ηπιότερα δυνατά μέτρα γιατί έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα».

Όπως είπε η υπουργός, τα μέτρα για την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, καθώς αναμένεται η πρώτη συνεδρίαση των ειδικών επί του θέματος.

Ερωτηθείσα για τα πρωτόκολλα ή τη διενέργεια self test από μαθητές και εκπαιδευτικούς -ακόμη και μόνο για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 12 Σεπτεμβρίου- η κ. Κεραμέως απάντησε:

«Έχουμε φύγει από τη λογική του συστηματικού ελέγχου γιατί αυτό σε αυτή τη φάση δεν αποδίδει καθώς έχει εμβολιαστεί ή νοσήσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού».

Απαντώντας σε ερώτημα για το τι θα συμβεί σε περίπτωση που παιδί βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό, η κ. Κεραμέως παρέπεμψε στα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

«Η πολιτεία έχει μέτρα για όποιον νοσήσει που είναι καραντίνα 5 ημερών και μετά έξοδος με μάσκα. Εκεί κινούμαστε και εμείς. Δεν θα κάνουμε κάτι διαφορετικό από ό,τι συνέβη σε όλη την κοινωνία» τόνισε χαρακτηριστικά.

Διαβεβαίωσε δε, πως:

«Είμαστε σε διαρκή συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, τους ειδικούς, τον ΕΟΔΥ καθώς είμαστε σε μια φάση συνύπαρξης με τον κορωνοϊό».

Παράλληλα, τόνισε πως καθ΄όλη τη διάρκεια της πανδημίας τα πρωτόκολλα έχουν λειτουργήσει πολύ καλά.

Η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε, επίσης, στην ολοκλήρωση 25.000 μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση καθώς «από το 2008 έως το 2020 δεν είχε διοριστεί ούτε ένας εκπαιδευτικός» αλλά και στην καινοτομία της διεύρυνσης του ωραρίου λειτουργίας των ολοήμερων σχολείων, το 50% θα σχολάει στις 17:30 «αφενός για να ενισχυθεί η δημόσια εκπαίδευση και αφετέρου για να φέρει πιο κοντά το ωράριο των σχολείων με το ωράριο της εργασίας»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ