ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διάσκεψη των Προέδρων: Συστάσεις στους βουλευτές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων στη μυστικότητα

Διάσκεψη των Προέδρων: Συστάσεις στους βουλευτές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων στη μυστικότητα
INTIME / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Με πρώτιστο μέλημα τη διασφάλιση της μυστικότητας της αυριανής κρίσιμης συζήτησης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, συνεδριάζει αυτή την ώρα η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Για τη Βουλή ο στόχος είναι ένας: να μην γίνει, όπως καταγγέλθηκε από τον ίδιο τον Πρόεδρο του Σώματος Κώστα Τασούλα κι η αυριανή συνεδρίαση «σουρωτήρι», όπως έγινε την περασμένη εβδομάδα με τις διαρροές κατά την ακρόαση του νέου διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κώστα Τασούλας θα απευθύνει αυστηρές συστάσεις στα κόμματα να σταθούν την Πέμπτη στο ύψος των περιστάσεων και να μην παραβιάσουν τον Κανονισμό για το απόρρητο της διαδικασίας. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι θα ζητηθεί από τους βουλευτές να εισέλθουν οικειοθελώς στην αίθουσα χωρίς τα κινητά τους τηλέφωνα. Παραβίαση του Κανονισμού δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή, τονίζουν και προσθέτουν πως σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάτι τέτοιο όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και δεν αποκλείεται η επιβολή κυρώσεων ή ακόμη και η διακοπή της συνεδρίασης.

Η κυβερνητική πλειοψηφία προσέρχεται με σκοποί την καταγραφή των διαχρονικών παθογενειών της ΕΥΠ προκειμένου αυτές να διορθωθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, στην κυβέρνηση θεωρούν πως οι αποκαλύψεις παρακολούθησης του Στέργιου Πιτσιόρλα επιβεβαιώνουν αυτήν την αναγκαιότητα. Κι αυτοί που ενδιαφέρει την κυβέρνηση, συμπλήρωναν οι ίδιες πηγές είναι η εθνική ασφάλεια γι αυτό και η πλειοψηφία δεν θα παίξει το παιχνίδι των διαρροών, που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπου μετέτρεψε μια απόρρητη συνεδρίαση σε φέιγ βολάν.

Υπενθυμίζεται ότι στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας έχουν κληθεί προς ακρόαση ο τέως γγ του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο νυν αλλά και πρώην διοικητές της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης αλλά και Παναγιώτης Κοντολέων και Θεόδωρος Δραβίλας αντίστοιχα, οι εισαγγελείς εφετών κ.κ. Τζαβέλας και Βλάχου αλλά και ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος.

Κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν πάντως, πως προκαλεί ερωτηματικά η στάση του ΣΥΡΙΖΑ μετά την χθεσινή επίσκεψη στον νέο διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη. Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Δεμίρης τους απάντησε ότι δεν έχει καταστραφεί τίποτα και αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ το αποσιωπά. Εάν υποστηρίξουν το αντίθετο ψεύδονται λένε οι ίδιες πληροφορίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ