ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Το μήνυμα ελήφθη»- Επικρατέστερος εισηγητής στην Εξεταστική ο Κατρούγκαλος

ΣΥΡΙΖΑ: «Το μήνυμα ελήφθη»- Επικρατέστερος εισηγητής στην Εξεταστική ο Κατρούγκαλος
Φαβορί για την θέση του εισηγητή είναι ο κ. Κατρούγκαλος και λόγω των νομικών του γνώσεων, αφού θα κληθεί να γράψει και το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

«Το μήνυμα ελήφθη»: αυτό είναι ό,τι λακωνικώς βγαίνει από το ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία για τη χθεσινή (Τρίτη) συνάντηση αντιπροσωπείας του με τον νέο επικεφαλής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη, ύστερα από το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» πως καταστρέφονται usb παρακολουθήσεων.

«Ένας ένας οι βουλευτές της ΝΔ αρχίζουν και μιλάνε και κάνουν την ενοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων να μην κρύβεται με τίποτα», υποστηρίζουν επιπλέον στην αξιωματική αντιπολίτευση, στην οποία υπενθυμίζουν πως μετά τον Θοδωρή Ρουσόπουλο, ο οποίος δήλωσε πως υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα, ο Νικήτας Κακλαμάνης επισήμανε πως είναι θετικός στην αλλαγή της τροπολογίας για την ΑΔΑΕ, την «τροπολογία της ντροπής και της συσκότισης που δεν επιτρέπει στους πολίτες να ενημερώνονται εφόσον έχει γίνει άρση του απορρήτου των επικοινωνιών τους», όπως την χαρακτηρίζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Σε αυτό το πλαίσιο, επισημαίνουν πως όσο ο πρωθυπουργός αρνείται να καταργήσει την συγκεκριμένη τροπολογία, που ο ίδιος έφερε και του το ζητούν στο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ εδώ κι ένα μήνα, τόσο θα αποδεικνύει ότι δεν θέλει καμία διαλεύκανση κι ότι φοβάται να μην βγουν στην φορά κι άλλα ονόματα.

Όπως κι αν έχει, στην αξιωματική αντιπολίτευση προετοιμάζονται πυρετωδώς για την αυριανή (Πέμπτη) συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, στην οποία αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων, καθώς και οι τρεις προκάτοχοί του, η εποπτεύουσα εισαγγελέας της ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου, ο προκάτοχός της κι ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος.

Όσον αφορά την Εξεταστική Επιτροπή, για τη συμμετοχή στην οποία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον γύρω στους 15 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις οκτώ θέσεις που της αναλογούν, επικρατέστερα μέλη της θα πρέπει να θεωρούνται οι Γιώργος Κατρούγκαλος, Νίκος Βούτσης, Γιάννης Ραγκούσης, Δημήτρης Τζανακόπουλος και Θεοδώρα Τζάκρη.

Η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί σήμερα.

Όπως πληροφορείται το CNN Greece, φαβορί για την θέση του εισηγητή είναι ο κ. Κατρούγκαλος και λόγω των νομικών του γνώσεων, αφού θα κληθεί να γράψει και το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ποιος θα είναι, πάντως, ο εισηγητής θα αποφασιστεί από τα ίδια τα μέλη της Εξεταστικής.

Σήμερα, στη Διάσκεψη των Προέδρων, αναμένεται εξάλλου να καθοριστεί το πλαίσιο λειτουργίας της, κυρίως όσον αφορά το απόρρητο των συνεδριάσεων.

Την ίδια ώρα, στην Κουμουνδούρου μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές στο κυβερνητικό πρόγραμμα που θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ και το οποίο θα δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση της πολύπλευρης οικονομικής κι ενεργειακής κρίσης ακρίβειας.

Όπως πληροφορούμαστε, μέσα στις επόμενες ημέρες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έχει στη διάθεσή του το κυβερνητικό σχέδιο προγράμματος το οποίο θα παρουσιάσει στη Θεσσαλονίκη, στις 17 Σεπτεμβρίου, και το οποίο επεξεργάστηκε ο κ. Τζανακόπουλος με τη συμμετοχή όλων των τομεαρχών του κόμματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ