ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Metron Analysis: «Όχι» σε πρόωρες εκλογές το 58% - Ποια η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Metron Analysis: «Όχι» σε πρόωρες εκλογές το 58% - Ποια η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ
«Eπιλογή που ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού» η παρακολούθηση Ανδρουλάκη, λένε 6 στους 10 INTIME NEWS (Φωτογραφία αρχείου)

Η οικονομία μαζί με την ακρίβεια αναδεικνύονται ως ο βασικότερος προβληματισμός των πολιτών, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας δημοσκόπησης της Metron Analysis, με την πλειοψηφία να τάσσεται κατά της διενέργειας πρόωρων εκλογών

Με ποσοστό 27% η οικονομία μαζί με την ακρίβεια αποτελούν το σημαντικότερο πρόβλημα που απασχολεί τους πολίτες, ενώ ακολουθούν η ενεργειακή κρίση με 13%, η ανεργία με 7%, η εξωτερική πολιτική και ο πόλεμος με 7%.

Στην πρόθεση ψήφου της έρευνας της Metron Analysis για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega, η «ψαλίδα» μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στις 7,4 ποσοστιαίες μονάδες, από τις 8,8 στη μέτρηση του Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα, η ΝΔ προηγείται με 27,6% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 20,2%, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ με 12,7% καταγράφοντας άνοδο 0,4 μονάδων από την προηγούμενη μέτρηση (12,3% τον Ιούνιο).

Ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,1% (από 5,6%), το ΜέΡΑ25 που ανεβαίνει στο 4% από το 3,3% και η Ελληνική Λύση υποχωρεί στο 3,4% από 3,7%.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 12,3%.

Αξιολογώντας την κυβέρνηση, το 56% την κρίνει αρνητικά και το 35% θετικά. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αξιολογείται αρνητικά από το 54% των ερωτηθέντων και θετικά από το 38%.

Στο ερώτημα αν πρέπει να πάμε σε πρόωρες εκλογές ή όχι, το 58% λέει ότι η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει τη θητεία της και το 39% ότι πρέπει να στηθούν κάλπες.

«Eπιλογή που ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού» η παρακολούθηση Ανδρουλάκη, λένε 6 στους 10

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης αναφορικά με την πολύκροτη υπόθεση των υποκλοπών, καθώς το 61% θεωρεί ότι η παρακολούθηση Ανδρουλάκη ήταν επιλογή και εν γνώσει του πρωθυπουργού.

Μόλις το 28% λέει ότι πρόκειται για μεμονωμένο λάθος ενώ 1% λέει ότι είναι μια συνηθισμένη τακτική και 10% δεν ξέρει, δεν απαντά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ