ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Προήγαγαν σε αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου πέντε δικαστές του Ειδικού Δικαστηρίου

ΣΥΡΙΖΑ: Προήγαγαν σε αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου πέντε δικαστές του Ειδικού Δικαστηρίου
Στην αξιωματική αντιπολίτευση τονίζουν πως συνεχίζεται χωρίς ντροπή και προσχήματα η προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης ΙΝΤΙΜΕ

Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία κατηγορεί την κυβέρνηση πως προήγαγε σε αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου πέντε από τους επτά δικαστές του Ειδικού Δικαστηρίου.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση τονίζουν πως την ώρα που το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων επιβεβαιώνει την καθεστωτική, στα όρια του παρακράτους, λειτουργία της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, συνεχίζονται χωρίς ντροπή και προσχήματα οι μεθοδεύσεις του Μεγάρου Μαξίμου κι εν τέλει η προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης.

«Λίγες μόλις ημέρες πριν την πρώτη συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου, η κυβέρνηση επέλεξε να προάγει σε θέσεις αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου τα πέντε από τα επτά μέλη της σύνθεσης του Ειδικού Δικαστηρίου. Μεταξύ αυτών των πέντε, μάλιστα, προήχθη και δικαστής γνωστή για τις αντισημιτικές κι ακροδεξιές απόψεις της, όπως καταγγέλλει και το ΚΙΣ», παρατηρεί η Κουμουνδούρου.

«Το κύρος των θεσμών είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει τη ΝΔ και την υπό κατάρρευση κυβέρνησή της. Το μόνο που την ενδιαφέρει- μάταια γιατί είναι αναντίστρεπτη- είναι να γλιτώσει την κατάρρευση μέσα από μεθοδεύσεις που υπονομεύουν το κράτος δικαίου», προσθέτουν στο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ