ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποκλοπές: Γιατί δεν αισιοδοξούν για την Εξεταστική στον ΣΥΡΙΖΑ

Υποκλοπές: Γιατί δεν αισιοδοξούν για την Εξεταστική στον ΣΥΡΙΖΑ
Η εκδήλωση για τη δημοκρατία, τους θεσμούς και την ΕΥΠ φαίνεται πως θα πραγματοποιηθεί μετά την άνοδο του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ το διήμερο 17- 18 Σεπτεμβρίου ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ / ANDREA BONETI

Στο ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως μετά την εμπειρία της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας την προηγούμενη εβδομάδα, δεν είναι καθόλου αισιόδοξοι ότι η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που συγκροτήθηκε για τις παρακολουθήσεις και θα συνεδριάσει για πρώτη φορά την Τετάρτη θα φέρει αποτελέσματα.

Κι αυτό όχι γιατί δεν πιστεύουν στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι υπάρχουν και ποινικές ευθύνες του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά γιατί φοβούνται πως η κυβερνητική πλειοψηφία δεν θα καλέσει όλους τους απαραίτητους μάρτυρες- συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού- κι ότι πολλοί από όσους παραστούν θα επικαλεστούν, κατόπιν συνεννόησης μεταξύ τους, το απόρρητο.

Γι’ αυτό και στο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πως μόνο μία Προανακριτική Επιτροπή που θα συστήσουν μετά τις εκλογές κι εφόσον, βεβαίως, διαθέτουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα μπορέσει να χύσει άπλετο φως σε μια «σκοτεινή υπόθεση που οι καθημερινές αποκαλύψεις την κάνουν ακόμα πιο δυσώδη», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Όπως πληροφορούμαστε, εξάλλου, η εκδήλωση για τη δημοκρατία, τους θεσμούς και την ΕΥΠ φαίνεται πως θα πραγματοποιηθεί μετά την άνοδο του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ το διήμερο 17- 18 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να έχουν στην Κουμουνδούρου και μια καλύτερη εικόνα των πραγματικών γεγονότων μέσα από τις συνεδριάσεις της εξεταστικής.

Όπως κι αν έχει, πάντως, ανεβάζουν στροφές και για την παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Θεσσαλονίκη το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο.

Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνουν πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ θα παρουσιάσει ένα προοδευτικό και ριζοσπαστικό κυβερνητικό πρόγραμμα για το μέλλον της χώρας, που θα περιλαμβάνει βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις στο κράτος και τους θεσμούς, όπως κι ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης, κοινωνικώς δίκαιης, οικολογικά βιώσιμης και προσανατολισμένης στη μείωση των ανισοτήτων.

Κεντρικό ρόλο στο πρόγραμμα του κόμματος θα έχει μία δέσμη «αποτελεσματικών, αναγκαίων κι άμεσα εφαρμόσιμων», όπως τα χαρακτηρίζουν, μέτρων αντιμετώπισης της πολύπλευρης ενεργειακής και οικονομικής κρίσης ακρίβειας.

Την ίδια ώρα, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζεται πυρετωδώς για το πέμπτο Φεστιβάλ ΣΠΟΥΤΝΙΚ στην Αθήνα και, συγκεκριμένα, στο Άλσος Στρατού (Γουδή, κοντά στο μετρό Κατεχάκη), το οποίο ξεκινά την Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με ομιλία του κ. Τσίπρα.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν πολιτικές συζητήσεις, εκδηλώσεις, εκθέσεις, αθλητικά δρώμενα, workshops και πολλές συναυλίες σε δύο μουσικές σκηνές, ενώ θα υπάρχουν παιδότοπος και μεταναστευτικές κουζίνες από όλο τον κόσμο.

Το κεντρικό σύνθημα του φετινού φεστιβάλ είναι «Σε τροχιά ανατροπής: ξαναγράφουμε με νότες τη ζωή μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ