ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου για Ναυπηγεία Ελευσίνας: Βιώσιμο μοντέλο επανεκκίνησης και διασφάλιση των θέσεων εργασίας

Οικονόμου για Ναυπηγεία Ελευσίνας: Βιώσιμο μοντέλο επανεκκίνησης και διασφάλιση των θέσεων εργασίας
Το σχέδιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων άμεση επένδυση 170 εκατ. δολαρίων INTIME/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Στην εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας μετά και την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου αναφέρεται με ανάρτησή του στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Με σχέδιο η Συμφωνία Εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας διαμορφώνει ένα βιώσιμο μοντέλο επανεκκίνησης των Ναυπηγείων Ελευσίνας, καθώς περιλαμβάνει μεταξύ άλλων άμεση επένδυση 170 εκατ. δολαρίων & διασφάλιση όλων των υφιστάμενων θέσεων εργασίας», επισημαίνει στην ανάρτησή του ο κ. Οικονόμου.

Κατά την επίσκεψή του, την Παρασκευή, στα ναυπηγεία Ελευσίνας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε τον νέο νόμο πολύ σημαντικό, καθώς, όπως είπε, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους εκεί, «αυτό το οποίο πετύχαμε είναι να εξασφαλίσουμε όλες τις θέσεις εργασίας, να λάβετε πίσω όλα τα δεδουλευμένα, να φέρουμε σχεδόν 200 εκατομμύρια σε επενδύσεις στο Ναυπηγείο. Και να μπορέσουμε να επαναλάβουμε εδώ, σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα, αυτό το οποίο είχα την ευκαιρία να δω να γίνεται στη Σύρο. Όπου πριν από τέσσερα χρόνια το Ναυπηγείο είχε την εικόνα ενός βομβαρδισμένου τοπίου, σήμερα όμως, αν το επισκεφθείτε, είναι ένα ζωντανό Ναυπηγείο, με πλοία τα οποία περιμένουν να επισκευαστούν, με ικανοποιημένους εργαζόμενους και κυρίως ικανοποιημένους πελάτες. Γιατί κάποιοι στέλνουν τα πλοία τους στη Σύρο για επισκευή και είναι αδιανόητο, ήταν πάντα αδιανόητο για μένα, πως είναι δυνατόν μια χώρα η οποία έχει τον μεγαλύτερο στόλο στην εμπορική ναυτιλία παγκοσμίως να μην μπορεί να επισκευάζει τα πλοία της στην Ελλάδα. Αυτό αλλάζει και θα αλλάξει και εδώ στην Ελευσίνα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ