ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Υπάρχει κάτι που να σταματά την οικογένεια Μητσοτάκη;»

ΣΥΡΙΖΑ: «Υπάρχει κάτι που να σταματά την οικογένεια Μητσοτάκη;»
Στην αξιωματική αντιπολίτευση έχουν εναποθέσει στην ΕΕ τις όποιες ελπίδες τους για να χυθεί «φως» στην υπόθεση των υποκλοπών INTIME

«Υπάρχει κάτι που να σταματά την οικογένεια Μητσοτάκη;», αναρωτιούνται στο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία με αφορμή και την υπόθεση παρακολούθησης του Χρήστου Σπίρτζη.

Απαντούν, μάλιστα, οι ίδιοι στο ρητορικό τους ερώτημα, υποστηρίζοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ντόρα Μπακογιάννη μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα, με δηλώσεις και πράξεις, απάντησαν σε αυτήν την ερώτηση ξεκάθαρα:

«Απολύτως τίποτα».

Την Παρασκευή ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, με μηνυτήρια αναφορά του στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, έκανε γνωστό πως το τηλέφωνό του παρακολουθείτο.

Εδώ γεννάται το ερώτημα, όπως σημειώνουν στην Κουμουνδούρου, αν ο κ. Σπίρτζης παρακολουθείτο επίσης κι από την ΕΥΠ, όπως συνέβαινε με τις περιπτώσεις Ανδρουλάκη και Κουκάκη.

Ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής, άλλωστε, έλαβε το σχετικό μήνυμα αφού πρώτα είχε υποβάλει επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ.

Επιπλέον, είχε λάβει το ίδιο μήνυμα με αυτό που απεστάλη αργότερα, αν κι αποκαλύφθηκε νωρίτερα, και στο κινητό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

«Οι επιτυχημένες συνταγές δεν αλλάζουν. Η υπόθεση πλέον παίρνει μια νέα τροπή. Ο κ. Ανδρουλάκης δεν ήταν το μόνο πολιτικό πρόσωπο που παρακολουθείτο. Το είχε γράψει και η κυβερνητική “Καθημερινή” πως παρακολουθούνται οκτώ πολιτικά πρόσωπα. Μετά τον Χρήστο Σπίρτζη ξέρουμε τον δεύτερο. Μας έχουν μείνει άλλοι έξι. Θα τους μάθουμε, όμως, ποτέ ή τελικώς θα επικρατήσει η σισιλιάνικη ομερτά που προσπαθούν Μητσοτάκης- Μπακογιάννη να επιβάλουν στην πολιτική ζωή της χώρας;», αναρωτιούνται επίσης στο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή στους «υποτελείς» του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής να μην αφήσουν να αποκαλυφθεί κανένα νέο στοιχείο.

«Δηλώνει “όλα στο φως”, αλλά ταυτοχρόνως κλείνει το διακόπτη. Ο ανιψιός και πανταχού παρών επί τρία χρόνια Γρηγόρης Δημητριάδης δεν θα βρίσκεται ανάμεσα στους μάρτυρες που θα κληθούν από την εξεταστική ούτε ο κ. Μητσοτάκης θα πάει. Με άλλα λόγια, οι πολιτικοί προϊστάμενοι της ΕΥΠ θα απέχουν από την αποκάλυψη της αλήθειας. Θα συμμετέχουν, πάντως, διά της απουσίας τους, για να μην υπάρξει ούτε αποκάλυψη ούτε αλήθεια. Ο επικεφαλής της ΕΥΠ θα πάει, ωστόσο έχει πάρει τα μηνύματά του, δημοσίως και –φανταζόμαστε– και ιδιωτικώς. Η κυρία Μπακογιάννη, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, τον προειδοποίησε να επικαλεστεί το απόρρητο αλλιώς θα φάει δέκα χρόνια φυλακή. Αυτές είναι οι ποινές στο δικαστήριο των Μητσοτάκηδων. Πάλι καλά», συνεχίζουν σε σκωπτικό τόνο στην Κουμουνδούρου.

Όπως κι αν έχει, στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν εναποθέσει στην ΕΕ τις όποιες ελπίδες τους για να χυθεί «φως» στην υπόθεση.

Κατά την Κουμουνδούρου είναι ενδεικτικό πως αρμόδια επιτροπή της Ευρωβουλής θα πραγματοποιήσει διερευνητική αποστολή στην Ελλάδα στις αρχές Νοεμβρίου, ενώ τη Δευτέρα η υπόθεση των ελληνικών υποκλοπών θα συζητηθεί και στην Ολομέλειά της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ