ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ 2022 – Οικονόμου: Δεν υπάρχει κοινωνική ομάδα που να εξαιρείται από την πολιτική στήριξης

ΔΕΘ 2022 – Οικονόμου: Δεν υπάρχει κοινωνική ομάδα που να εξαιρείται από την πολιτική στήριξης
O κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε μια μικρή... πρόγευση όσων θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ © Intime p.a.

Μια μικρή «πρόγευση» για τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ το πρωί του Σαββάτου.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, δεν υπάρχει κοινωνική ομάδα που να εξαιρείται από την πολιτική στήριξης της κυβέρνησης – ενόψει του δύσκολου χειμώνα που έρχεται.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, ο κ. Οικονόμου είπε πως τα μέτρα που θα εξαγγελθούν θα έχουν «άμεσο αντίκτυπο» και θα απαντήσουν στις ανάγκες της κοινωνίας και των πολιτών για να «ανταπεξέλθουν στην πίεση που έχουμε, στο δύσκολο χειμώνα που μας περιμένει».

Μάλιστα, όπως είπε ο ίδιος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει και το «στίγμα» του επόμενου διαστήματος, στο οποίο περιλαμβάνονται και μέτρα πιο μόνιμου χαρακτήρα.

«Μέτρα σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση στρεβλώσεων αλλά και την ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών άμεσα και έμμεσα με πιο μόνιμο τρόπο, πιο μόνιμη διάσταση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Εκείνο που μπορώ να σας πω είναι ότι δεν θα υπάρχει κοινωνική ομάδα που να εξαιρείται από την πολιτική στήριξης της κυβέρνησης απέναντι στις πιέσεις που αντιμετωπίζουμε (…) Θα υπάρχουν μέτρα και πολιτικές που θα συμπληρώσουν τις παρεμβάσεις που έχουμε κάνει σε φορολογικό επίπεδο ή στην αντιμετώπιση εναπομείναντων στρεβλώσεων στην αγορά εργασίας, που θα δώσουν ακόμα μεγαλύτερη αναπτυξιακή δυναμική στον τόπο και θα βοηθήσουν επίσης αρκετές κοινωνικές ομάδες στο να αυξήσουν άμεσα ή έμμεσα το εισόδημά τους» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επανέλαβε δε μια θέση που έχει εκφράσει και στο παρελθόν ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

«Θα είμαστε δίπλα στους πολίτες για όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση» τόνισε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτημα για τον εκλογικό νόμο και ενδεχόμενη αλλαγή του, ο κ. Οικονόμου τόνισε:

«Ο εκλογικός νόμος είναι ένα εργαλείο».

Συμπλήρωσε δε, πως πολύ σύντομα οι Έλληνες πολίτες θα γνωρίζουν με ποια κριτήρια θα πάνε στις κάλπες.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των υποκλοπών, ο κ. Οικονόμου επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ