ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Επαναλαμβάνω τη δήλωση Ερντογάν ότι θα ήθελε κάποιον άλλον πρωθυπουργό στη χώρα

Μητσοτάκης: Επαναλαμβάνω τη δήλωση Ερντογάν ότι θα ήθελε κάποιον άλλον πρωθυπουργό στη χώρα
«Ίσως η Ρωσία να περίμενε διαφορετική στάση από την Ελλάδα, αλλά η Ελλάδα τάχθηκε με τη σωστή πλευρά, του αμυνόμενου», είπε ο κ. Μητσοτάκης ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME

Για πολιτικές δυνάμεις που επιθυμούν την πολιτική αστάθεια στη έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου στα πλαίσια της ΔΕΘ, επαναλαμβάνοντας παράλληλα τη δήλωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι θα ήθελε άλλο πρωθυπουργό στη χώρα.

«Η εργαλειοποίηση του φυσικού αερίου, η μετατροπή του σε όπλο για την αναταραχή στην Ευρώπη είναι δηλωμένη ρωσική πολιτική. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει προκλήσεις όπως όλες οι ευρωπαϊκές χώρες. Ίσως η Ρωσία να περίμενε διαφορετική στάση από την Ελλάδα, αλλά η Ελλάδα τάχθηκε με τη σωστή πλευρά, του αμυνόμενου. Το πρόβλημα που αναφέρθηκα είναι ευρωπαϊκό. Υπάρχουν εκλογές στη Σουηδία. Η χώρα κινητοποιείται για να μην υπάρχουν παρεμβάσεις των Ρώσων. Υπάρχουν φίλα προσκείμενες δυνάμεις στους Ρώσους, παντού. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση ώστε να μην υπάρχουν τέτοιες παρεμβάσεις. Να μην τις επιτρέψουμε στην πατρίδα μας και να μην επηρεάσουν τις εκλογές. Έχουμε στοιχεία για παρεμβάσεις που έγιναν στο παρελθόν σε παρεμβάσεις της αμερικανικής δικαιοσύνης. Υπήρχε σκοπός να χτιστεί δίκτυο το 2016» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Και συνέχισε:

«Για το ζήτημα της Τουρκίας, επαναλαμβάνω τη δήλωση Ερντογάν ότι θα ήθελε κάποιον άλλον πρωθυπουργό στη χώρα. Όμως γι’ αυτό αποφασίζει ο κυρίαρχος ελληνικός λαός. Για δυνάμεις εντός της χώρας. Όλη η αντιπολίτευση θέλει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές με απλή αναλογική. Είναι αποσταθεροποιητική ενέργεια».

Δείτε live την συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στο live blog του CNN Greece


ΔΗΜΟΦΙΛΗ