ΠΟΛΙΤΙΚΗ

86η ΔΕΘ - Μητσοτάκης: Πολλαπλά τα οφέλη του στεγαστικού προγράμματος

86η ΔΕΘ - Μητσοτάκης: Πολλαπλά τα οφέλη του στεγαστικού προγράμματος
Ο πρωθυπουργός τόνισε πως δίνεται προτεραιότητα στους νέους και στο στεγαστικό πρόγραμμα ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Άμεσα αναμένεται να «τρέξει» το στεγαστικό πρόγραμμα με επίκεντρο τους νέους, όπως δήλωσε σε ερώτηση του Newsbomb.gr ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στην 86η ΔΕΘ.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως δίνεται προτεραιότητα στους νέους και στο στεγαστικό πρόγραμμα προσθέτοντας πως είναι διατεθειμμένος να συζητήσει κάθε πρόταση η οποία θα κριθεί ενδιαφέρουσα για την επίλυση του προβλήματος.

Αναλυτικά η ερώτηση του Newsbomb.gr και της Αμαλίας Κάτζου: «Ανακοινώσατε στεγαστικό πρόγραμμα με επίκεντρο τους νέους. Θα ξεκινήσει άμεσα η εφαρμογή, θα είναι τα κριτήρια ευέλικτα. Για τα 5,5 δισ. αν πάει πάρα πολύ καλά η Οικονομία, μπορεί να δούμε και νέα μέτρα στήριξης».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Ας αφομοιώσουμε και ας δρομολογήσουμε αυτά που ανακοινώσαμε. Κάθε υπέρβαση των στόχων μας κάνει να αισθανόμαστε ότι αν χρειαστεί κάτι παραπάνω θα μπορέσουμε να το καλύψουμε. Θα δοθεί αύριο στους συναρμόδιους υπουργούς η ευκαιρία να τα εξηγήσουν. Το πρόγραμμα για τους φοιτητές θα γίνει άμεσα. Το πρόγραμμα με το επιτόκιο του δανείου, η αύξηση του ορίου της Golden Visa για να μην υπάρχει ο ανταγωνισμός θα είναι άμεσα. Άλλα χρειάζονται πολύ περισσότερο χρόνο. Γίνεται μεγάλη συζήτηση για τους φοιτητές που αναγκάζονται να αλλάξουν πόλη και πόσο ακριβό είναι να βρουν σπίτι.

Με τη διπλή επιδότηση σε όσους συγκατοικούν αυξάνουμε ζήτηση για μεγαλύτερα σπίτια. Οι φοιτητικές εστίες είναι πολύ σημαντικές. Τα Πανεπιστήμια έχουν χώρους που με ΣΔΙΤ μπορούν να δώσουν σε πολύ χαμηλό τίμημα. Πολύ σημαντική και η αντιπαροχή. Το κράτος έχει οικόπεδα που δεν μπορεί να αξιοποιήσει. Θα γλιτώσουμε το κόστος και θα επιστρέψουν στο δημόσιο. Υπάρχουν περιοχές που μπορούν να αναπτυχθούν σε αυτή την κατεύθυνση και έχουμε και bπου θα κάνουν αυτή τη δράση ακόμα πιο αποδοτική.

Έχουμε πάρα πολλά διαμερίσματα κλειστά. Πρέπει να αυξήσουμε την προσφορά σπιτιών για να συγκρατήσουμε τις τιμές. Το σχέδιο είναι επεξεργασμένο, οποιαδήποτε άλλη ενδιαφέρουσα πρόταση, επεξεργασμένη, είμαι διατεθειμένος να την αξιολογήσω σοβαρά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ