ΠΟΛΙΤΙΚΗ

86η ΔΕΘ - Μητσοτάκης: Δεν μπορώ να διανοηθώ σύρραξη Ελλάδας - Τουρκίας

86η ΔΕΘ - Μητσοτάκης: Δεν μπορώ να διανοηθώ σύρραξη Ελλάδας - Τουρκίας
Η Τουρκία «γνωρίζει πολύ καλά την επάρκεια των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων», είπε ο κ. Μητσοτάκης ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Δεν μπορώ να διανοηθώ σύρραξη Ελλάδας - Τουρκίας με την Τουρκία επιτιθέμενη στην ελληνική εθνική κυριαρχία», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στην 86η ΔΕΘ.

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης: «Αν συνέβαινε αυτό, η Τουρκία θα έπαιρνε απάντηση απολύτως καταλυτική. Γνωρίζει πολύ καλά την επάρκεια των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων».

Και πρόσθεσε: «Πρέπει να κοπεί ο βήχας σε όποιον φαντασιώνεται μια τέτοια πολιτική».

Σε ερώτηση για τις τουρκικές απειλές και το «θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» κι αν σκέφτεται η Αθήνα να ζητήσει την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία από το ΝΑΤΟ, ο πρωθυπουργός απάντησε:

«Ο προβληματισμός είναι μεγάλος για τη σχέση της Τουρκίας με το ΝΑΤΟ, τις σχέσεις της με τη Ρωσία, μιας χώρας που υιοθετεί νεοεπεκτατική ρητορική που φαντάζει τελείως ξένη με τις αρχές και τις αξίες του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ έχει επιδιώξει το ρόλο του επιτήδειου ουδέτερου απέναντι στην Τουρκία, αλλά υπάρχει αλλαγή στην αντιμετώπιση της Τουρκίας. Θυμίζω ότι οι αμερικανικές κυρώσεις προς την Τουρκία είχαν αποφασισθεί όταν η χώρα αποφάσισε να αποκτήσει τους S-400. Εχουμε υποχρέωση να μιλάμε με την Τουρκία, αλλά δεν θα απεμπολήσουμε τη δύναμη των συμμάχων μας.

Πρόσφατα ο Αραβικός Σύνδεσμος καταδίκασε την Τουρκία για παρεμβάσεις στον αραβικό κόσμο. Πρέπει να αντιληφθεί τελικά η Τουρκία ότι πορεύεται σε δρόμο αδιέξοδο. Είμαι ο τελευταίος που επιδιώκει ένταση με την Τουρκία».

Επαναλαμβάνοντας παράλληλα τη δήλωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι θα ήθελε άλλο πρωθυπουργό στη χώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε:.

«Για το ζήτημα της Τουρκίας, επαναλαμβάνω τη δήλωση Ερντογάν ότι θα ήθελε κάποιον άλλον πρωθυπουργό στη χώρα. Όμως γι’ αυτό αποφασίζει ο κυρίαρχος ελληνικός λαός. Για δυνάμεις εντός της χώρας. Όλη η αντιπολίτευση θέλει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές με απλή αναλογική. Είναι αποσταθεροποιητική ενέργεια».

Δείτε live την συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στο live blog του CNN Greece

ΔΗΜΟΦΙΛΗ