ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Δημοκρατία: Θα δούμε εάν χρηματοδοτήθηκαν από τον Πούτιν ελληνικά κόμματα

Νέα Δημοκρατία: Θα δούμε εάν χρηματοδοτήθηκαν από τον Πούτιν ελληνικά κόμματα
«Με μεγάλο ενδιαφέρον, περιμένουμε τα νέα στοιχεία για το αν χρηματοδητήθηκαν από τον Πούτιν και ελληνικά κόμματα», αναφέρει η ΝΔ INTIME

Στο ζήτημα των παρεμβάσεων της Ρωσίας στην Ευρώπη με την χρηματοδότηση κομμάτων επανέρχεται η Νέα Δημοκρατία, που ανέφερε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και αποκάλυψαν οι ΗΠΑ, αναμένει με ενδιαφέρον νέα στοιχεία εάν χρηματοδοτήθηκαν και στην Ελλάδα πολιτικά κόμματα από τον Πούτιν και ποια είναι αυτά.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία σημειώνει τα ακόλουθα:

«Λίγες μέρες μετά τις αναφορές του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για παρεμβάσεις της Ρωσίας εντός της Ευρώπης, έρχεται η αποκάλυψη από τις ΗΠΑ για χρηματοδοτήσεις ξένων κομμάτων σε τουλάχιστον 20 χώρες, από τον Πούτιν».

«Αυτό που ξέρουμε ήδη για την Ελλάδα, είναι ότι η Δικαιοσύνη των ΗΠΑ προχώρησε τον Απρίλιο σε δίωξη του Ρώσου επιχειρηματία Malofeyev, μεταξύ άλλων, για την παροχή χρηματοδότησης με 10 εκ. ευρώ μέσω εταιρειών, προκειμένου να δημιουργηθεί κανάλι ρωσικής προπαγάνδας στην Ελλάδα. Με μεγάλο ενδιαφέρον, λοιπόν, περιμένουμε τα νέα στοιχεία για το αν χρηματοδητήθηκαν από τον Πούτιν και ελληνικά κόμματα, καθώς και ποια ήταν αυτά».

Να σημειωθεί ότι σχετική αναφορά στη ΔΕΘ είχε κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ σύμφωνα με την κυβέρνηση των ΗΠΑ η Ρωσίααπό το 2014 έχει ξοδέψει περισσότερα από 300 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να επηρεάσει πολιτικούς σε περισσότερες από 24 χώρες, σύμφωνα με την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Την σχετική αποκάλυψη έκανε το υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ βασισμένο σε απόρρητα έγγραφα που αποχαρακτηρίστηκαν και δημοσιοποιήθηκαν την Τρίτη, ενώ ανώτερος αξιωματούχος της διοίκησης του προέδρου Μπάιντεν χαρακτήρισε την αποκάλυψη ως την «κορυφή του παγόβουνου».

Διαβάστε περισσότερα:

Η Ρωσία ξόδεψε 300 εκατ. δολάρια για να επηρεάσει τις εκλογές άλλων χωρών, σύμφωνα με τις ΗΠΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ