ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξεταστική - Κοντολέων: Επικαλείται το απόρρητο για τις παρακολουθήσεις

Εξεταστική - Κοντολέων: Επικαλείται το απόρρητο για τις παρακολουθήσεις
Στη συνεδρίαση το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ φέρεται να πρότεινε να διακοπεί η συνεδρίαση για να άρει ο πρωθυπουργός το απόρρητο που επικαλείται ο κ. Κοντολέων ώστε να καταθέσει όλη την αλήθεια INTIME

Το απόρρητο επικαλείται σύμφωνα με πληροφορίες ο τέως διοικητής της ΕΥΠ που παραιτήθηκε μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο κ. Κοντολέων που καταθέτει αυτή την ώρα στην εξεταστική επιτροπή φέρεται να ανέφερε πως προσήλθε στην επιτροπή γιατί τον κάλεσαν, αλλά δεν θα πει τίποτα.

Στη συνεδρίαση το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ φέρεται να πρότεινε να διακοπεί η συνεδρίαση για να άρει ο πρωθυπουργός το απόρρητο που επικαλείται ο κ. Κοντολέων ώστε να καταθέσει όλη την αλήθεια.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι όλα τα κόμματα συμφώνησαν, ωστόσο, τόσο η πλειοψηφία όσο και ο ίδιος ο τέως διοικητής της ΕΥΠ αρνήθηκαν. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι απορρίφθηκε η ένσταση του ΣΥΡΙΖΑ να μην γίνει εξέταση μαρτύρων χωρίς τα έγγραφα που έχει ζητήσει όλη η αντιπολίτευση.

Ο τέως διοικητής της ΕΥΠ φέρεται να είπε ότι τον πρωθυπουργό τον γνώρισε ο ίδιος μέσω του Γρηγόρη Δημητριάδη, καθώς εκείνος ήταν που τους συνέστησε.

Αποτιμώντας την σημερινή κατάθεση Κοντολέωντα ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι ο κ Κοντελών ήρθε με εντολή να οδηγήσει σε αδιέξοδο την επιτροπή και κάνει λόγο για εξευτελισμό των θεσμών. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε σχόλιο του ανέφερε: "Προλαβαίνει ο κ. Μητσοτάκης να απαλλάξει τον κ. Κοντολέοντα από το «καθήκον εχεμύθειας» που επικαλείται. Πώς απαντά ο Κυβερνήτης που υπόσχεται όλα στο φως;".

Από την πλευρά της η πλειοψηφία επέκρινε την αντιπολίτευση για τεχνητή ένταση, θεωρώντας ότι βάζει συνεχώς τα ίδια και τα ίδια διαδικαστικά ζητήματα, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε σε δύσκολη θέση από την κατάθεση του Γιάννη Ρουμπάτη.

Η κατάθεση του κ. Κοντολέοντα στην εξεταστική επιτροπή διακόπηκε και θα συνεχιστεί αύριο το πρωί στις 10.00.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ