ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπερπτήση τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους πάνω από την Κίναρο

Υπερπτήση τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους πάνω από την Κίναρο
Το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε AP Photo/Maya Alleruzzo (Φωτογραφία αρχείου από ισραηλινό UAV)

Σε νέα παραβίαση του ελληνικού εανέριου χώρου προχώρησαν τα ξημερώματα οι Τούρκοι καθώς τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος  UAV που εισήλθε στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, πέταξε, σήμερα, Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, στις 03:41, πάνω από την Κίναρο, στα 19.000 πόδια.

Το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ.

Εν μέσω συνεχώς προκλήσεων και εμπρηστικής ρητορικής, το βράδυ της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στα εγκαίνια της εκδήλωσης «Μικρά Ασία: Λάμψη - Καταστροφή - Ξεριζωμός - Δημιουργία» στο Μουσείο Μπενάκη έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία ότι «τον έναν αιώνα ισχύος της Συνθήκης της Λωζάννης θα τον διαδεχθούν πολλοί ακόμη».

Ο τουρκικός λαός, πάντως, φαίνεται να παραμένει ανεπηρέστος από το κρεσέντο προκλήσεων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και των συμμάχων του κατά της Ελλάδας, καθώς σε μεγάλη δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη στον τουρκικό Τύπο απαντά πως ο «ελληνικός λαός δεν είναι εχθρός».

Συγκεκριμένα σε ερώτημα «ελληνικός λαός, φίλος ή εχθρός» μόλις το 31,3% απαντά «εχθρός» ενώ η μεγάλη πλειοψηφία του 64% απαντά «φίλος». Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ποσοστά είναι αντίστοιχα στους οπαδούς του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με 60% «φίλος» και 35% «εχθρός» αλλά ακόμα και στο εθνικιστικό κόμμα του Μπαχτσελί που το 57,8% υποστηρίζει πως «ο ελληνικός λαός είναι φίλος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ