ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Πάρτι απευθείας αναθέσεων 2,3 εκατ. ευρώ σε εκλεκτό δημοσκόπο Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Πάρτι απευθείας αναθέσεων 2,3 εκατ. ευρώ σε εκλεκτό δημοσκόπο Μητσοτάκη
«Η Opinion Poll, η οποία πέφτει μονίμως έξω στις εκτιμήσεις της, προωθώντας πάντα τον πρωθυπουργό, συνδέεται με εταιρείες που τα τελευταία δύο χρόνια έχουν σαρώσει τα δημόσια έργα», υποστηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME (Φωτογραφία αρχείου)

Για πάρτι διασπάθισης δημοσίου χρήματος με 2,3 εκατομμύρια ευρώ απευθείας αναθέσεις σε εκλεκτό δημοσκόπο του Κυριάκου Μητσοτάκη κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, βασιζόμενος σε σημερινό (Πέμπτη) δημοσίευμα της «Αυγής», που αναφέρεται σε τρίγωνο διαπλοκής δημοσκοπικών εταιρειών, επιχειρήσεων συνδεδεμένων με αυτές και «κράτους Μητσοτάκη».

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζεται πως είναι αποκαλυπτικό για τον τρόπο που επιχειρείται τα τελευταία χρόνια η χειραγώγηση της κοινής γνώμης.

«Η εταιρεία δημοσκοπήσεων “Opinion Poll” η οποία πέφτει μονίμως έξω στις εκτιμήσεις της, προωθώντας πάντα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, συνδέεται με εταιρείες που τα τελευταία δύο χρόνια έχουν σαρώσει τα δημόσια έργα. Ο διευθυντής Ερευνών και Επικοινωνίας της “Opinion Poll” κ. Ζούπης, δε, προσφέρει τις υπηρεσίες του ως προσωπικός λιβελογράφος του Αλέξη Τσίπρα, και του ΣΥΡΙΖΑ εν γένει», τονίζουν στην Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Αυγής», πέντε εταιρείες που συνδέονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο με την «Opinion Poll» έχουν λάβει τα εξής ποσά δημοσίου χρήματος:

  • Δήμοι 1.120.357,96 ευρώ.
  • Φορείς υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής 886.464,57 ευρώ.
  • Περιφέρειες 167.706,93 ευρώ.

«Πρόκειται για ένα κανονικό πάρτι διασπάθισης δημοσίου χρήματος που βγαίνουν από την τσέπη των φορολογούμενων πολιτών προκειμένου να ευνοηθεί προσωπικά ο “Μωυσής” Κυριάκος Μητσοτάκης. Αναμένουμε την άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης και της ΣΕΔΕΑ γι’ αυτό το πλιάτσικο που αποτελεί ντροπή για το σύνολο των δημοσκόπων και πολιτικών επιστημόνων της χώρας», προστίθεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ