ΠΟΛΙΤΙΚΗ

86η ΔΕΘ – Τσίπρας για παρακολούθηση Πιτσιόρλα: Εγώ δεν έδωσα καμία εντολή

86η ΔΕΘ – Τσίπρας για παρακολούθηση Πιτσιόρλα: Εγώ δεν έδωσα καμία εντολή
«Είναι ξεκάθαρο ότι η ΕΥΠ επί των ημερών μας λειτουργούσε με βάση το γράμμα του νόμου» είπε ο Αλέξης Τσίπρας Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ

«Είναι ξεκάθαρο ότι η ΕΥΠ επί των ημερών μας λειτουργούσε με βάση το γράμμα του νόμου. Ήταν προσανατολισμένη στην υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος»: αυτό δήλωσε ερωτηθείς σχετικά με την παρακολούθηση του Στέργιου Πιτσιόρλα ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ.

«Η ΕΥΠ δεν ήταν υπό την αιγίδα του πρωθυπουργού. Η ΕΥΠ λοιπόν τότε αποφάσισε για λόγους που είχαν να κάνουν με οικονομικό έγκλημα να διευρύνει την έρευνα περιλαμβάνοντας και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ», συνέχισε.

«Εγώ δεν έδωσα καμία εντολή. Ενημερώθηκα και πιστεύω πως έπραξα όπως θα έπρεπε να πράξει κάθε πρωθυπουργός που σέβεται τους νόμους. Ζήτησα ένα πράγμα από τον διοικητή της ΕΥΠ, αν υπάρξει οποιοδήποτε επιβαρυντικό στοιχείο, να με ενημερώσει. Ουδέποτε έλαβα οποιαδήποτε ενημέρωση» τόνισε επίσης ο κ. Τσίπρας.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως χθες ενημερώθηκε ότι υπήρξε ποινική δίωξη για εκείνη την υπόθεση σε επτά πρόσωπα.

«Μεταξύ αυτών δεν ήταν ο κ. Πιτσιόρλας. Άρα ορθώς δεν ενημερώθηκα», σημείωσε.

«Ας μην προσπαθούν λοιπόν να δημιουργούν όρους συμψηφισμού, γιατί οι συγκρίσεις είναι συγκρίσεις ημέρας με νύκτα σε όλα τα επίπεδα» τόνισε ο ίδιος.

Σε δεύτερη ερώτηση για την ίδια υπόθεση, ο κ. Τσίπρας είπε πως ο κ. Πιτσιόρλας έχει κάθε λόγο να αναζητήσει τις αιτίες.

«O κ. Πιτσιόρλας έχει κάθε λόγο να αναζητήσει τις αιτίες, για τον καθένα από εμάς υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας, αλλά το μεγαλύτερο τεκμήριο είναι ότι επτά πολίτες είναι τώρα στο εδώλιο. Εδώ έχουμε λοιπόν μια συγκεκριμένη υπόθεση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και διερωτήθηκε:

«Ο κ. Δεμίρης, ο κ. Κοντολέων γιατί έχουν το στόμα τους κλειστό; (…). «Ποιος λοιπόν οφείλει εξηγήσεις;».

Λεπτό προς λεπτό η συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ