ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας στο CNN Greece: Στο μυαλό μου είναι οι πρώτες εκλογές - Αυτές είναι οι πιο κρίσιμες

Τσίπρας στο CNN Greece: Στο μυαλό μου είναι οι πρώτες εκλογές - Αυτές είναι οι πιο κρίσιμες
«Για εμάςς είναι πολύ κρίσιμο σε αυτές τις πρώτες εκλογές να μην υπάρξει αποχή, να μην υπάρξει αδιαφορία, να μην υπάρξει χαλαρή ψήφος». INTIME NEWS / ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Ο Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε από τo CNN Greece και τον Γιάννη Συμεωνίδη για τα εκλογικά σενάρια και τι θα πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά τις κυβερνητικές συνεργασίες αν στις δεύτερες εκλογές είναι νικητής, δεδομένου ότι ο ίδιος τάχθηκε υπέρ τη απλής αναλογικής, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι σωστό να κυβερνά το κόμμα που εκπροσωπεί το 1/3 του εκλογικού σώματος.

«Σχηματίσαμε κυβέρνηση, αξιοποιώντας ένα μπόνους το οποίο πιστεύαμε πως δεν είναι δίκαιο» είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε:

«Είναι σαφές δεν θα αφήσουμε τον τόπο σε ακυβερνησία εάν τα πράγματα έχουν έρθει έτσι ώστε να μην μπορέσουμε να πέτυχουμε το στόχο μας και πάμε σε δεύτερες εκλογές τις οποίες κερδίσουμε».

Ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε όμως ότι θα επιχειρήσει τη συνεργασία στη Βουλή με τις υπόλοιπες προοδευτικές κοινοβουλευτικές δυνάμεις. «Πιστέψτε με όμως και σε αυτή την εκδοχή, παρά την πλειοψηφία που θα έχουμε στη Βουλή τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων και την εκ νέου αλλαγή του εκλογικού νόμου διότι αυτό είναι το σχέδιο μας, αυτή είναι η στρατηγική μας ενόραση».

Επέμεινε, ωστόσο, ότι για τον ίδιο κρίσιμες είναι οι πρώτες εκλογές, όπως και για τον κ. Μητσοτάκη, επειδή αυτές θα κρίνουν τις πολιτικές εξελίξεις:

«Δεν είναι στο μυαλό μου οι δεύτερες εκλογές, στο μυαλό μου είναι οι πρώτες εκλογές. Διότι όποιος χάσει τις πρώτες εκλογές χάνει και το τρένο των πολιτικών εξελίξεων. Οι πρώτες εκλογές είναι οι κρίσιμες και σε αυτό συμφωνώ απόλυτα με αυτά που είπε ο κ. Μητσοτάκης εδώ πριν από μία εβδομάδα».

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι θα επιδιώξει κυβερνητική συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων:

«Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει πρώτος θα έχουμε κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας. Σας διαβεβαιώνω για αυτό. Εάν ο κ. Μητσοτάκης έρθει πρώτος θα έχει προβάδισμα. Θα πάμε σε δεύτερες εκλογές, γιατί αυτός είναι ο σχεδιασμός του, και θα έχει προβάδισμα να είναι ξανά πρωθυπουργός. Το θεωρώ απίθανο, αλλά αυτά είναι τα δεδομένα που έχουμε. Και ο ελληνικός λαός οφείλει να το γνωρίζει αυτό. Οι πρώτες εκλογές είναι οι κρίσιμες και οι πρώτες εκλογές θα κρίνουν το πώς θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις».

Κατέληξε, τέλος, λέγοντας πώς «για αυτό και για μας είναι πολύ κρίσιμο σε αυτές τις πρώτες εκλογές να μην υπάρξει αποχή, να μην υπάρξει αδιαφορία, να μην υπάρξει χαλαρή ψήφος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ