ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Δύο μέτρα και δύο σταθμά στην κοστολόγηση των μέτρων

ΣΥΡΙΖΑ: Δύο μέτρα και δύο σταθμά στην κοστολόγηση των μέτρων
Στην Κουμουνδούρου υπογραμμίζουν πως έγινε ένα πολύ σοβαρό βήμα για την επανασυγκόλληση της σχέσης με τη μεσαία τάξη, η οποία, καθ’ ομολογίαν και του Αλέξη Τσίπρα, είχε διαρραγεί κι οδήγησε στην εκλογική ήττα του 2019 ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ / INTIME

«Μας ζητούν να κοστολογούμε τα πάντα, ως και το τελευταίο ευρώ, και το κάνουμε, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να εξαγγέλλει ό,τι θέλει δίχως να το κοστολογεί και χωρίς να ελέγχεται γι’ αυτό», σχολιάζουν στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία με αφορμή τη συζήτηση που έχει προκληθεί για το αν υπάρχουν τα χρήματα για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ.

Την ίδια ώρα, στην αξιωματική αντιπολίτευση αναρωτιούνται ρητορικώς για το πού έχουν δοθεί τα περισσότερα από 60 δισ. ευρώ που ισχυρίζεται η κυβέρνηση πως έχουν κατευθυνθεί στην κοινωνία για την αντιμετώπιση της πανδημίας και της ακρίβειας.

Ως προς το «ταμείο» της παρουσίας Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, στην Κουμουνδούρου υπογραμμίζουν πως έγινε ένα πολύ σοβαρό βήμα για την επανασυγκόλληση της σχέσης με τη μεσαία τάξη, η οποία, καθ’ ομολογίαν και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, είχε διαρραγεί κι οδήγησε στην εκλογική ήττα του 2019.

«Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα που απευθύνεται στους μισθωτούς, στους συνταξιούχους, στους ελεύθερους επαγγελματίες, στους αγρότες, στις μητέρες, στους ανθρώπους που αναζητούν φθηνή στέγη, στον μέσο Έλληνα δηλαδή που δεν βρίσκεται στα πλάνα του κ. Μητσοτάκη», τονίζουν οι ίδιες πηγές, οι οποίες ως προς τις υποκλοπές θεωρούν πως οι εξηγήσεις που έδωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την υπόθεση του Στέργιου Πιτσιόρλα ήταν κάτι παραπάνω από πειστικές.

Ειδήσεις έβγαλε, εξάλλου, και η απάντηση Τσίπρα στην ερώτηση του CNN Greece για το ενδεχόμενο αυτοδύναμης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στις δεύτερες κάλπες, με τον πρώην πρωθυπουργό να δηλώνει πως ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση θα επιδιώξει τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων.

Διασαφήνισε, πάντως, πως κομβικής σημασίας είναι η πρωτιά στις πρώτες εκλογές κι αυτό γιατί πιστεύει, χωρίς να το ομολογεί δημοσίως, ότι πολύ δύσκολα θα αλλάξει η σειρά στις επόμενες.

Όποιος είναι, δηλαδή, νικητής την πρώτη Κυριακή θα είναι και τη δεύτερη.

Ανάφερε, επίσης, ο κ. Τσίπρας πως πρόθεσή του είναι να αλλάξει τον εκλογικό νόμο, επιστρέφοντας στην απλή αναλογική.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε εκπλήξεις τόσο στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων -τα πρώτα ονόματα αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα μέσα στις επόμενες εβδομάδες και θα αφορούν κυρίως νέα στελέχη ώστε να τους δοθεί περισσότερος χρόνος από τα πιο έμπειρα και προβεβλημένα που ντε φάκτο έχουν προβάδισμα- όσο και της δικής του κυβέρνησης.

Μπορεί, εξάλλου, στο ξεσκαρτάρισμα των υποψηφιοτήτων να συμμετέχουν και οι δύο γραμματείς του κόμματος, Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης, αλλά όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις ισχυρίζονται πως αποφασιστικότερος είναι ο ρόλος του διευθυντή του γραφείου του κ. Τσίπρα, Μιχάλη Καλογήρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ